Balıkesir Manyas'ta Samanlık Yangını Kısa Sürede Söndürüldü ve İnceleme Başlatıldı
Balıkesir’in Manyas ilçesinde meydana gelen samanlık yangını, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında çok sayıda yonca balyası ve kömür zarar gördü. Yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatıldı.
Balıkesir’in Manyas ilçesine bağlı Çavuşköy Mahallesi’nde bir samanlıkta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Edinilen bilgilere göre, yangın kısa sürede büyüyerek çevreye yayıldı. Yangın ihbarı üzerine Manyas Grup Amirliği’ne bağlı 2 araç ve 5 personel, ayrıca Gönen-Sarıköy Müfreze ekiplerinden 1 araç ve 2 personel olay yerine sevk edildi.
Söndürme çalışmalarına destek vermek üzere BASKİ’ye ait 1 su nakil aracı ile Manyas Belediyesi’ne ait 1 kepçe ve 1 kamyon da gönderildi. Ekiplerin koordineli çalışması sayesinde yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında tahmini olarak 400 adet yonca balyası ile yaklaşık 2 ton kömür yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedeni ile ilgili olarak yetkililerce inceleme başlatıldı.