Asayiş »

Uludağ'da Telesiyej Arızası Nedeniyle 60 Tatilci Mahsur Kaldı

Uludağ'daki telesiyej arızası nedeniyle 60 tatilci mahsur kaldı. Jandarma ve kurtarma ekipleri, 52 tatilciyi başarılı bir şekilde tahliye etti, 8 tatilci içinse çalışmalar sürüyor.

Uludağ, kış turizminin gözde merkezlerinden biri olarak bilinirken, Birinci Oteller Bölgesi'nde bulunan Fahri Otel'in telesiyejinde yaşanan teknik arıza sonrası yaklaşık 60 tatilci kabinlerde mahsur kaldı. Olay, saat 10.30 civarında meydana geldi ve jandarma, arama kurtarma (JAK), AFAD ve Büyükşehir İtfaiye ekipleri hızla bölgeye yönlendirildi. Ekipler, durumu kontrol altına alarak tahliye ve kurtarma çalışmalarına başladı.

Edinilen bilgilere göre, telesiyejin vites kutusunda yaşanan arıza nedeniyle kabinler aniden durduruldu ve tatilcilerin tahliyesi mümkün olamadı. İlk etapta, 52 tatilci halat yardımıyla yaklaşık yarım saat içerisinde güvenli bir şekilde indirilerek kafeteryalar bölgesine ulaştırıldı. Ancak, 8 tatilcinin kurtarılması için çalışmalar devam ediyor.

Yetkililer olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmadığını belirtti. Tahliye işlemleri, halatlar ve manuel yöntemler kullanılarak gerçekleştirildiği için ekiplerin zamanla yarıştığı vurgulandı. Kurtarma anları, İHA ekibi tarafından sürekli olarak kaydedildi. Otel yetkilileri, telesiyejdeki arızanın elektrik kesintisinden kaynaklandığını ve hemen müdahale ettiklerini ifade ederek, arama kurtarma ekiplerinden yardım istediklerini belirttiler. JAK ekipleri, ihbarın ardından olay yerine birkaç dakika içinde intikal etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.