Yerel »

Kütahya Çavdarhisar'da 2026-2027 Av Dönemi İçin Toplantı Yapıldı

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde, 2026-2027 av dönemi için 'Av Komisyonu' toplantısı gerçekleştirildi. Kaymakam Murat Ak'ın başkanlığında yapılan toplantıya ilgili daire amirleri katıldı.

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde düzenlenen toplantıda, av hayvanlarının korunmasına yönelik tedbirler ve ava kapatılan avlak alanları ele alındı. Toplantıda, yaban hayatı yerleştirme sahaları üzerine de görüşmeler yapıldı. Ayrıca, avcıların uyması gereken kurallar ve sürdürülebilir avcılık uygulamaları hakkında da bilgi alışverişi gerçekleştirildi.

Edinilen bilgilere göre, toplantıda usulsüz avlanmaya karşı uygulanacak idari ve cezai yaptırımlar da karara bağlandı. Bu kararların, yaban hayatının korunmasına ve avcılık faaliyetlerinin mevzuata uygun bir şekilde yürütülmesine katkı sağlaması amaçlanıyor. İlgili daire amirlerinin katılımıyla gerçekleşen bu toplantı, avcılıkla ilgili önemli konuların masaya yatırılmasına olanak tanıdı.

Çavdarhisar'daki bu toplantı, avcılıkla ilgili farkındalığı artırmak ve av hayvanlarının sürdürülebilirliğini sağlamak adına atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Gelecek av döneminde alınacak tedbirlerin, yaban hayatının korunması açısından büyük önem taşıdığı belirtiliyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.