Rize'de Düzenlenen Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası İlk Gün Tamamlandı
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Rize'de düzenlenen Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın ilk günü başarıyla tamamlandı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, organizasyonun kış sporları açısından büyük bir adım olduğunu belirtti. Sporcuların katılımıyla renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte, hem yerel halk hem de katılımcılar keyifli anlar yaşadı.
Rize'de gerçekleştirilen Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası'nın ilk günü, katılımcılar ve izleyiciler için unutulmaz anlara sahne oldu. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, etkinliğin kış sporları açısından önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı. "Dünyanın birçok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık" diyen Baydaş, Rize'nin doğal güzelliklerini öne çıkararak, iki farklı güzelliği bir arada sunduklarını ifade etti.
Etkinlik alanında hemşehrilerin yayla keyfi çıkardığını ve hava koşullarının mükemmel olduğunu belirten Baydaş, "Bu organizasyonların devam edeceğini ve Rize'nin kış tesisleşmesi için önemli adımlar atıldığını" söyledi. Ayrıca, Handüzü bölgesinin seçilmesinin tesadüfi olmadığını belirten Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci, bakanlık olarak bu organizasyona turizm etkinliği olarak bakmadıklarının altını çizdi.
Bakanlık, uzun vadede bir spor turizmi vizyonuna sahip olduğunu ve bu etkinliğin bu vizyonun en güçlü örneklerinden biri olduğunu ifade etti. Temurci, "Handüzü’nün tercih edilmesi birçok faktörün değerlendirilmesiyle gerçekleşti. Kar kalitesi, zemin yapısı ve güvenlik alanları gibi unsurların detaylı incelemeleri yapıldı. Bu incelemeler sonucunda Handüzü, organizasyon için uygun görüldü" dedi. Bu tür organizasyonların Rize'nin spor turizmi açısından önemini artıracağı düşünülüyor.