Ankara'da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bilecik ve Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki adalet binalarının ihalelerinin yarın yapılacağını açıkladı.
Bakan Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Bilecik adalet binasının 22 bin 100 metrekare kullanım alanına sahip olacağını ve modern yapısıyla depreme dayanıklı olacağını belirtti. Ayrıca, Alaşehir adalet binasının da 21 bin 776 metrekare alana sahip olacağı bilgisini verdi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bilecik ve Manisa'nın Alaşehir ilçelerinde yapılacak yeni adalet binalarının ihalesinin yarın gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu adımların, adalet hizmetlerinin kalitesini artırmak için atıldığını vurgulayan Bakan Tunç, şehirlerdeki adalet binalarının fiziki kapasitesinin güçlendirileceğini ifade etti.
Bilecik'te inşa edilecek olan adalet binası, toplamda 22 bin 100 metrekarelik bir alana yayılacak. Bu yapı, bodrum katı, zemin katı ve dört kat ile birlikte toplamda 45 hakim ve cumhuriyet savcısı odası, 19 duruşma salonu, 100 kişilik toplantı ve konferans salonu ile 200 araçlık otoparktan oluşacak. Tunç, bu binanın modern teknolojilerle donatılacağını, depreme dayanıklı olacağını ve şehre hayırlı olmasını umduğunu belirtti.
Ayrıca, Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki adalet binasının da 21 bin 776 metrekarelik bir kullanım alanı olacağı ifade edildi. Bu bina, bodrum kat, zemin kat ve dört kat içerecek; 39 hakim ve cumhuriyet savcısı odası, 12 duruşma salonu, 106 kişilik toplantı salonu ve 186 araç kapasiteli kapalı ve açık otopark ile donatılacak. Bakan Tunç, ihalelerin ardından Alaşehir adalet binasının temelinin en kısa sürede atılacağını ve bu yapının da ilçeye, şehre ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.