Siyaset »

İstanbul'da Gerçekleşecek Görüşme, ABD-İran İlişkileri İçin Önemli

Trump’ın Özel Temsilcisi Witkoff ile İran Dışişleri Bakanı Arakçi, bu cuma İstanbul'da bir araya gelecek. Bu görüşme, ABD ile İran arasındaki 12 Gün Savaşı'nın ardından gerçekleşecek ilk görüşme olma özelliği taşıyor. Ayrıca, adı açıklanmayan bir İsrailli yetkili, Witkoff’un bugün İsrail’e gideceğini ve burada Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir görüşme yapacağını ifade etti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Görüşmenin, Netanyahu'nun talebi doğrultusunda düzenlendiği bildirildi. Witkoff’un İstanbul programının ardından, çarşamba ve perşembe günleri ise Rusya ve Ukrayna ile gerçekleştirilecek üçlü barış görüşmeleri için Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi’ye geçeceği öğrenildi. Bu durum, bölgedeki diplomatik gelişmeleri daha da önemli hale getiriyor.

Özellikle ABD ve İran arasındaki ilişkilerin gidişatı, Ortadoğu'daki genel güvenlik dinamiklerini etkileyebilir. Witkoff’un hem İstanbul hem de Abu Dabi'deki görüşmeleri, uluslararası toplumun dikkatini çekerken, bu süreçteki olası sonuçlar da merakla bekleniyor. İstanbul'daki görüşmenin, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yönünde atılacak adımlar için bir zemin oluşturup oluşturmayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.