Yaşam »

Adıyaman'da Bir Çay Ocağında Deprem Şehitlerinin Fotoğrafları Üzerine Bir Albüm Oluşturuldu

Adıyaman'da bulunan bir çay ocağının duvarları, depremde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarıyla doldu. İşletme sahibi Mustafa Sapdüzen, kaybettiği yakınlarının fotoğraflarını astığı ocağa gelen müşterilerin de kendi kayıplarının fotoğraflarını getirmesiyle bu albüm daha da büyüdü.

Adıyaman Eskisaray Mahallesi'nde faaliyet gösteren İkizler Çay Ocağı, depremde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak amacıyla önemli bir projeye imza attı. Çay ocağının sahibi Mustafa Sapdüzen, 6 Şubat'ta meydana gelen depremde ikiz kardeşi Ayhan Sapdüzen ile yakınlarını kaybetti. Bu acıyı paylaşan birçok kişi, ocağa gelerek kendi kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını da duvara astı.

Mustafa Sapdüzen, çay ocağının duvarına astığı fotoğrafların, adeta duygusal bir albüm oluşturduğunu belirtti. İşletmenin tüm duvarları, depremde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarıyla kaplandı. Yaklaşık 400 adet fotoğrafın yer aldığı bu mekânda, gelen müşteriler duygusal anlar yaşıyor. Deprem sonrası her geçen gün daha fazla fotoğraf ekleniyor, böylece duvarda asılı olan fotoğraflar birer anı haline geliyor.

Mustafa Sapdüzen, duvarı süsleyen fotoğrafların kendisi için ne anlama geldiğini şöyle ifade etti: “6 Şubat demek; hüzün, hasret, özlem ve ayrılık demek. Fotoğraf albümümüz, canımın bir parçası. İkiz kardeşimi, eşimi ve yeğenlerimi depremde kaybettim. Onun fotoğrafını dükkâna astım. İlk başta dükkânı açtığımda, giden gelen olmadığında, en azından bir çayımı kardeşimle içiyormuş gibi hissetmek istedim.”

Mustafa Sapdüzen, ayrıca mahalledeki diğer esnaf arkadaşlarının da kayıplarını anmak için fotoğraf asma talebinde bulunduklarını belirtti. “Bugün bir fotoğraf daha geldi. Toplamda 400 fotoğraftan oluşan bir albümümüz var. Her sabah dükkânı açarken, vefat eden canlarımıza selam vererek içeri giriyorum. Hatıralarımızı paylaştığımız aileler, burada duygularını dile getiriyorlar” dedi.

Müşteriler de bu durumu yorumlarken, “İlk girdiğimizde şaşırdık ama sonradan hoşumuza gitti. Depremde vefat eden kardeşlerimizi, dostlarımızı burada gördük. Bu dışarıdan gelen herkesin dikkatini çekiyor. 6 Şubat hepimiz için zor bir zamandı. Her geldiğimizde o günü hatırlıyoruz” diyerek duygularını paylaştı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.