Ankara'da Halk Sağlığı Genel Müdürü Demirkol, Grip Vakalarında Rutin Dışı Artış Olmadığını Açıkladı
Ankara'da Halk Sağlığı Genel Müdürü Demirkol, grip vakalarında herhangi bir rutin dışı artışın olmadığını ve kontrol dışında bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Demirkol, vatandaşların rahat olmalarını ve sağlık durumlarında değişiklik olursa en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını önerdi.
Halk Sağlığı Genel Müdürü Demirkol, grip vakalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu dönemde herhangi bir rutin dışı artış yok ve kontrol dışında bir durum yok," ifadelerini kullandı. Her yıl ekim ayından mart ayına kadar grip vakalarında dalgalanmaların görüldüğünü aktaran Demirkol, "Epidemiyologlarımızla yaptığımız bilimsel toplantılarda, raporların analizlerinde sürecin normal olduğunu söylediler. Her gün önceki yıllarla karşılaştırmalar yaparak, beklenmedik bir yükseliş olup olmadığını inceliyoruz," dedi.
Demirkol, Türkiye'de bu dönemde grip vakalarında herhangi bir rutin dışı artış yaşanmadığını vurgulayarak, "Dünyanın farklı yerlerinde çeşitli grip virüslerinin gündeme geldiğini biliyoruz. Vatandaşlarımız endişelenmesin, biz bilim insanlarımızla bu durumu takip ediyoruz," şeklinde konuştu. Ayrıca, öksürük, bulantı ve kusma gibi belirtilerle karşılaşıldığında, en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini belirtti.
Demirkol, vatandaşlara, ateş, öksürük, bulantı veya kusma gibi belirtilerle karşılaştıklarında dinlenmelerini, kalabalıklardan uzak durmalarını ve bol su içerek doğal beslenmeleri tavsiye etti. Bu belirtiler kontrol dışına çıktığında hastanelere başvurmaları gerektiğini ifade eden Demirkol, özellikle kronik hastalığı olanlar, yaşlılar, bebekler ve çocuklar gibi hassas grupların enfeksiyonlardan daha kolay etkilendiğini belirtti. Bu nedenle sağlık personeli olarak bu gruplara özel bir dikkat gösterdiklerini söyledi.