Yerel »

Kocaeli İzmit'te Düzenlenen Flamingo Şenliği'nde 300 Doğasever Katıldı

Kocaeli'nin İzmit Körfezi'nde gerçekleştirilen "3. Flamingo Şenliği"nde yaklaşık 300 doğasever, artan allı turna popülasyonunu gözlemleme fırsatı buldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "3. Flamingo Şenliği", İzmit Körfezi Sulak Alanı'nda gerçekleştirildi. Etkinlik, farklı yaş gruplarından aileler, çocuklar ve uluslararası öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi. Katılımcılar, vatandaş bilimi yaklaşımıyla sahada gözlem yapma imkanına sahip oldu ve bu süreçte veri topladı.

Şenlikte yapılan gözlemler sonucunda 39 farklı kuş türü tespit edilirken, Anadolu'da "allı turna" olarak bilinen flamingoların sayısının geçen yıla göre artış gösterdiği belirlendi. Özellikle İzmit Körfezi'nde devam eden dip çamuru temizleme çalışmalarının, bölgedeki ekosisteme ve biyoçeşitliliğe olumlu katkı sağladığı gözlemlendi.

Etkinlik kapsamında ayrıca "Allı Turna Sanat Atölyesi", "Flamingo Baskı Atölyesi" ve "Yaban Yaşam Hastanesi Atölyesi" gibi çeşitli atölyeler kuruldu. Bu atölyelerde katılımcılara biyoçeşitlilik hakkında eğitim verildi. Ayrıca, Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavileri tamamlanan yeşilbaş ördekler, doğal yaşam alanlarına salındı.

Şenlikte, misafir öğrenciler ve vatandaşlar, sulak alanın en zarif konukları olan flamingolarla fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdi. Böylece etkinlik, hem doğa bilincini artırmayı hem de katılımcılara unutulmaz anlar yaşatmayı başardı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.