Güncel »

Düzce'de 2 Bin 470 Konutun Hak Sahipleri Yapılan Kura ile Belirlendi

Düzce'de gerçekleştirilen sosyal konut projesinde 2 bin 470 konutun hak sahipleri yapılan kura ile belirlendi. Projeye 23 bin 482 başvuru yapıldı.

Düzce'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen sosyal konut projesi çerçevesinde 2 bin 470 konutun hak sahipleri kurayla belirlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, TOKİ Uygulama Daire Başkanı Murat Özkay, toplamda 23 bin 482 başvuru alındığını dile getirdi. Özkay, "Hak sahibi olacak vatandaşlarımıza sağlık, huzur ve güven içinde oturabilecekleri sıcak yuvalar inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konutların Tamamlanma Süresi

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, şehirdeki konut stokunun yüzde 80’inin yeni yapılar olduğunu belirtti. Özlü, "Düzce’de 2 bin 470 konutun bir yıl içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz" dedi. Özlü, ayrıca deprem yönetmeliklerine uygun olarak inşa edilecek konutların, Düzce'nin depreme karşı dirençli bir şehir olmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Doğal Afetlere Karşı Önlemler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Türkiye'nin doğal güzellikleri ile birlikte deprem gerçeğiyle de yaşadığını ifade etti. Suver, "Ülkemizde her yıl 20 ila 25 bin arasında deprem oluyor. Bu nedenle dirençli şehirler inşa etmeliyiz" dedi. Ayrıca 2000'li yıllara kadar inşa edilen binaların depreme dayanıklı olmadığını ve dönüşüm çalışmalarının hızlanması gerektiğini aktardı.

Şehit Aileleri Hak Sahibi Sayıldı

Düzce Valisi Mehmet Makas ve diğer yetkililer, projenin kente hayırlı olması dileğinde bulunarak kura çekiminin ardından 34 şehit ailesinin doğrudan hak sahibi olarak belirlendiğini ifade ettiler. Diğer konut sahipleri ise noter huzurunda belirlendi. Programa, bakanlık yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.