Yaşam »

Adana'da Depremzedelerin Güçlü İrade Mesajı: Devletimize Güvenin

Adana'da depremin ardından TOKİ konutlarında yaşamaya başlayan bir aile, devletin güçlü iradesine güvendiklerini belirtti. Vali Mustafa Yavuz, deprem konutlarının yapım sürecinin %98 seviyesine ulaştığını açıkladı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, birçok ilde büyük yıkıma neden oldu. Adana'da da, bu süreçte 418 kişinin yaşamını yitirdiği ve 11 binanın tamamen yıkıldığı bildirildi. TOKİ, bu durumu telafi etmek amacıyla 13 bin 517 bağımsız bölüm inşa etmeye başladı ve bu konutların %98'i tamamlandı. Geri kalan konutların yapım çalışmaları ise sürüyor.

Adana Valisi Mustafa Yavuz, depremin ardından yapılan konutların yerinde incelemelerde bulunarak, evleri yıkılan ailelerle bir araya geldi. Vali Yavuz burada yaptığı açıklamada, "11 ilimizde ve Adana'mızda asrın felaketini yaşadık. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Deprem Sonrası Yapılanlar

Vali Yavuz, 6 Şubat depremlerinde 50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 100 binden fazla kişinin yaralandığını hatırlatarak, Adana'nın bu afetin en az hissedildiği illerden biri olduğunu vurguladı. Ancak, buna rağmen 13 bina yıkıldı ve 418 vatandaş kaybedildi. Adana'da görev yaptığı süre boyunca, deprem sonrası yaraların sarılması için sahada destek sağladıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanlığının liderliğinde devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirtti.

Konut İnşaatları Devam Ediyor

Asrın felaketinin ardından gelen dayanışma ruhunun inşa dönemine dönüştüğünü belirten Vali Yavuz, "Şu anda Adana ve diğer deprem bölgelerinde büyük bir inşa faaliyeti devam ediyor. Çukurova ilçesinde de bu inşanın en güzel örneklerini görebiliyoruz" dedi. Adana'da 341 dairenin tamamlandığını ve 13 bin 527 bağımsız bölümün orta hasar ve üzeri hasar gördüğünü vurguladı. Yıkım çalışmalarının %96 oranında tamamlandığını ve kalıcı konut inşaatlarının hızla devam ettiğini aktardı.

Depremzede Uğur ve Mustafa Çetinkaya çifti, yeni evlerinde yaşamaya başladıklarını ve yaşadıkları zorlukları paylaştılar. Uğur Çetinkaya, "Allah devletimizden razı olsun. O günleri hatırlamak dahi istemiyorum. Devletimizin arkamızda olduğunu biliyoruz ve bu güvenle ilerliyoruz" şeklinde konuştu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.