Ekonomi »

Adana Yüreğir Ziraat Odası, BDDK'nın kredi kartı limit düzenlemesi için üretimin devamlılığına dikkat çekti.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, BDDK'nın planladığı kredi kartı limit değişikliğinin tarım sektörü üzerindeki etkilerine vurgu yaptı. Doğan, mevcut limitlerin korunmasının tarımsal sürdürülebilirlik açısından önemli olduğunu belirtti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK), 400 bin TL üzerindeki kredi kartı limitlerinin kullanılmayan kısımlarında indirim yapma hazırlığı, tarım sektöründe dikkatle izleniyor. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçilerin üretim planlamasında kredi kartı limitlerinin hayati bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, bu düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Üretim faaliyetlerinde kredi kartı, finansal hareket alanı sağlıyor.

Son zamanlarda iklim değişikliği ve artan girdi maliyetleri nedeniyle üreticilerin zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Başkan Doğan, kredi kartlarının çiftçiler için önemli bir finansal araç haline geldiğini aktardı. Doğan, "Çiftçilerimiz, üretimlerini kesintisiz sürdürebilmek için kredi kartlarını aktif bir şekilde kullanmaktadır. Bu limitler, tarımsal girdilerden çiftlik onarımlarına ve temel yaşam ihtiyaçlarına kadar geniş bir yelpazede finansal güvence oluşturmaktadır" dedi.

Limitlerin düşürülmesinin üretim çarkları üzerinde baskı oluşturabileceğine de dikkat çeken Doğan, üreticilerin dönemsel ihtiyaçlarına göre bu limitlere ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Harcamaların kısıtlanmasının üretimi olumsuz etkileyebileceğine işaret eden Doğan, "Borç yönetimiyle üretimini ayakta tutmaya çalışan çiftçimiz için limitlerin korunması, tarım sektöründeki istikrarın devamı açısından kritik bir öneme sahiptir. Limitlerdeki azalma, üretimin aksamasına ve sektörde beklenmedik mali zorlukların yaşanmasına neden olabilir" şeklinde uyarıda bulundu.

Tarımın stratejik önemine ve gıda arz güvenliğine dikkat çeken Başkan Doğan, BDDK'nın tarım sektörünün özel şartlarını değerlendirmesi gerektiğini, ülke ekonomisinin lokomotifi olan tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması için mevcut düzenlemeden vazgeçerek çiftçilerin finansal hareket alanını korumasının önemine vurgu yaptı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.