İstanbul'da Narin Güran'ın Ağabeyi Baran Güran, Canlı Yayında Cevaplar Verdi
Narin Güran cinayetiyle ilgili ağabeyi Baran Güran, canlı yayında soruları yanıtladı ve ailesinin katil ilan edildiğini belirtti. Kardeşinin cinayetini Nevzat'ın işlediğini öne sürdü.
Kanal D ekranlarında Hakan Ural ve Ferda Yıldırım’ın sunduğu "Neler Oluyor Hayatta" programında Narin Güran’ın ağabeyi Baran Güran, uzun süredir devam eden cinayet soruşturması hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin gündeminde yer alan Narin Güran cinayetinde, amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar tutuklandı. Olayların gelişimine dair cevaplar vermek üzere yayına katılan Baran Güran, ailelerinin yaşadığı zorlukları dile getirdi.
Aile İmajı ve Suçlamalar
Baran Güran, medya tarafından sunulan bilgilerin doğru olmadığını belirterek, ailesinin sıradan bir aile olduğunu ifade etti. Narin’in kaybolmasıyla birlikte Güran ailesinin katil ilan edildiğini vurguladı. Bu durumun aile üzerinde yarattığı baskıyı dile getirdi.
Kardeşim Nevzat Tarafından Öldürüldü
Ağabey Baran Güran, Nevzat Bahtiyar’ın 19 gün boyunca suskun kaldığını ve amcasının tutuklanmasının ardından konuşmaya başladığını ifade etti. Kardeşinin cinayetini Nevzat’ın işlediğini savunarak, bu olayın arka planında babasıyla yaşadığı bir araba husumeti olduğunu ileri sürdü. Yayında sunduğu görüntülerde, Nevzat’ın sorgu sırasında cep telefonuyla oynadığını ve bu durumun delilleri silmiş olabileceğini belirtti. Ayrıca, görüntülerdeki mesafenin Narin’in o tepeye tek başına çıkamayacak kadar uzak olduğunu gösterdiğini öne sürdü.
Suçlamalara Yanıt
Baran Güran, canlı yayında ailesine yöneltilen suçlamaların tamamını reddetti. Narin’in ölümünden sonra ortaya atılan iddiaların yanlış olduğunu, amcasının arabasında bulunan Narin’e ait sıvının delil niteliği taşımadığını savundu. Soruşturmanın başından beri hatalı yürütüldüğünü de sık sık vurguladı.
Nevzat'ın Avukatının Açıklamaları
Canlı yayına bağlanan Nevzat Bahtiyar’ın avukatı Ali Eryılmaz ise Baran Güran’ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Daraltılmış baz kayıtlarının doğru ve aile fertlerinin ifadeleriyle desteklendiğini ifade eden Eryılmaz, "Güran ailesi suçludur" diyerek aile hakkında kesin bir yargıda bulundu. Yayın sırasında tansiyonun yükseldiği anlar da yaşandı.