Gaziantep Ticaret Borsası'ndan 6 Şubat Depremleri İçin Anma Mesajı Yayınlandı.
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanları, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri rahmetle anarak dayanışma mesajı yayımladı.
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla ortak bir anma mesajı yayımladı. Mesajlarında, bu tarihin sadece bir afet günü değil, aynı zamanda milletin dayanışma ruhunun ve yeniden ayağa kalkma iradesinin simgesi olduğuna vurgu yaptılar.
GTB Başkanları, mesajlarında şu ifadelere yer verdiler: "Takvim yapraklarında sıradan bir gün gibi görünen 6 Şubat, gerçekte ülkemizin hafızasına kazınan önemli bir dönüm noktasıdır. 2023 yılında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, şehirlerimizi, sosyal hayatımızı ve ekonomik dengelerimizi derinden etkilemiştir. Geçen zamana rağmen kayıplarımızın hüznü hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır. Bu büyük felaket, milletçe sahip olduğumuz dayanışma kültürünü de güçlü biçimde ortaya koymuştur."
Mesajda, deprem sonrasında devlet öncülüğünde başlatılan çalışmalara, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve gönüllülerin desteklerinin kısa sürede geniş bir seferberliğe dönüştüğü belirtildi. Gaziantep Ticaret Borsası'nın bu süreçte sorumluluk üstlenerek, hizmet binası başta olmak üzere tüm imkanlarını depremzede vatandaşlar için seferber ettiği ifade edildi. Barınma, gıda ve temel ihtiyaçlara yönelik desteklerin verildiği, İslâhiye ve Nurdağı gibi ağır hasar alan bölgelerde ekonomik hayatın yeniden canlanmasına katkı sunmak amacıyla sahada aktif rol alındığı kaydedildi.
Başkanlar, afetlerin yaralarını sarmanın yalnızca fiziki yapıları yeniden inşa etmekle değil, üretimi sürdürmek, istihdamı korumak ve ticari hayatı güçlendirmekle mümkün olduğunu vurguladılar. Ayrıca, felaketin ardından geçen sürenin kayıpların yanı sıra yeniden ayağa kalkma kararlılığını da gösterdiği ifade edildi. "Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının farkındayız. Ancak kaybettiklerimize karşı en büyük sorumluluğumuz, daha dirençli şehirler oluşturmak, afetlere karşı hazırlık kapasitemizi artırmak ve gelecek nesillere güvenli bir yaşam bırakmaktır." dediler.
Mesaj sonunda, Gaziantep'in tarih boyunca karşılaştığı her zorluğu dayanışma ve çalışma kültürüyle aşmış bir şehir olduğu vurgulandı. Bugün de aynı inançla üretmeye, ticareti geliştirmeye ve ülkenin ekonomik gücüne katkı sunmaya devam ettiklerini belirttiler. 6 Şubat’ı unutmamanın yalnızca geçmişi hatırlamak değil, geleceği daha sağlam temeller üzerine inşa etmek anlamına geldiğini ifade ettiler. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara rahmet, geride kalan ailelerine ise sabır dilediler. "Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın." şeklinde tamamladılar.