Kahramanmaraş'ta Bakan Kurum, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in deprem konutlarıyla ilgili ifadelerine tepki gösterdi.
Kahramanmaraş'ta düzenlenen bir etkinlikte konuşan Bakan Kurum, deprem konutları hakkında yapılan eleştirileri reddederek, 455 bin konutun inşa edildiğini vurguladı. Ayrıca, bu konutların Türk milletinin yeniden diriliş hareketinin bir parçası olduğunu ifade etti.
Bakan Kurum, Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen toplu konut kura çekimine katılarak burada yaptığı konuşmada, deprem bölgesinde toplam 73 bin bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edildiğini belirtti. Bu süreçte, Türk milletinin yeniden inşa sürecinde büyük bir kararlılıkla hareket ettiklerini ifade eden Kurum, "Adımızın hakkıyla verdiğimiz her sözün bugüne kadar olduğu gibi yine tutarak, bırakın deprem bölgesini eski haline getirmeyi, eskisinden daha güçlü, daha sağlam, modern şehirler haline getirdik" dedi.
Kahramanmaraş’ın Azerbaycan Mahallesi’nde vatandaşların huzur içinde yaşamaları için çalıştıklarını dile getiren Kurum, "Kapalı Çarşı’da, hepimizin hatıralarının olduğu yerlerde esnafımız gülerek iş yapabilsin. Kahramanmaraş’ımıza 73 bin bağımsız bölümü hak sahibi kardeşlerimize teslim ettik" şeklinde konuştu. Ayrıca, gençlerin geleceği için büyük projeler geliştirdiklerini ve 17 bin 500 kişilik bir stadyumun inşasına devam ettiklerini açıkladı.
Özgür Özel’e Yanıt
Bakan Kurum, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in deprem konutlarıyla ilgili yaptığı açıklamalara sert bir yanıt vererek, "Bugün burada deprem bölgesinde gördüğünüz hiçbir eser tesadüf değildir. Her eserimiz güçlü bir devletin geleceği planlayan bir iradenin ürünüdür" ifadelerini kullandı. Özel'in sözlerinin gerçekle bağdaşmadığını vurgulayan Kurum, "455 bin yuvayı görmüyor" diyerek, eleştirileri reddetti. Ayrıca, Özel'in geçmişteki vaatlerini hatırlatarak, "Hani siz de yapacaktınız?" şeklinde sorular yöneltti.
Yanlış Bilgilendirme
Bakan Kurum, Özgür Özel'in sürekli olarak yanlış bilgiler verdiğini belirterek, "Ya cahilliğinden ısrarla bunu tekrarlıyor ya da bile bile yalan söylüyor. Her ikisi de vahim" dedi. Afet konutlarının arsa bedelinin alınmayacağını ve Cumhurbaşkanı'nın yüzde 50 indirim yapacağını ifade etti. Ayrıca, ödemelerin faizsiz olarak sabit fiyatla yapılacağını söyledi. Devletin şefkat elinin her haneye ulaşması için çalışacaklarını belirtti.
Bakan Kurum'un konuşmasının ardından etkinliğe katılanlar, kura çekimini gerçekleştirdi. Bu süreç, deprem bölgesindeki konutların inşası ve teslimi konusunda atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendirildi.