Yerel »

Eskişehir Odunpazarı'nda Tarihi Çeşmeye Çöp Atanlara Uyarı Yazısı Asıldı

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde, tarihi çeşmenin bakımının ardından içine çöp ve izmarit atanlar, mahalle muhtarını harekete geçirdi. Muhtar Hüseyin Özat, duruma tepki olarak çeşmenin üzerine uyarı yazısı astı.

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Alanönü Mahallesi’nde bulunan tarihi çeşme, bakımdan kısa bir süre sonra, kimliği belirsiz kişiler tarafından kirletildi. 21 Kasım 2025 tarihinde belediye ekipleri tarafından bakım yapılan çeşmenin yalağı, hızla sigara izmaritleri, kuruyemiş kabukları ve çeşitli atıklarla doldu. Tarihi yapıya verilen bu zararın ardından Alanönü Mahalle Muhtarı Hüseyin Özat, olay karşısında kayıtsız kalmayarak çeşmenin üzerine bir uyarı yazısı astı.

Uyarı Yazısında Neler Var?

Muhtar Hüseyin Özat, mahalle sakinleri ve özellikle gençlere yönelik olarak astığı yazıda şu ifadeleri kullandı: "Kıymetli Alanönü mahalle sakinlerimiz; 21 Kasım 2025 tarihinde Odunpazarı Belediyemiz, tarihi çeşmemizin bakımını yaptı. Mahalle sakinlerimizden ve gençlerimizden rica ediyorum; lütfen çeşmemizi koruyalım. En kısa zamanda gerekli müracaatlarda bulunarak çeşmemizin akması için çaba göstereceğim."

Muhtarın yazısının ardından, mahalledeki vatandaşların çeşmeyi koruma konusunda daha duyarlı olmaları bekleniyor. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği vurgulanıyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.