Hindistan Meghalaya'da Kaçak Maden Patlamasında 18 İşçi Hayatını Kaybetti
Hindistan'ın Meghalaya eyaletinde kaçak işletilen kömür madeninde meydana gelen patlamada 18 işçi yaşamını yitirirken, bir kişi ağır yaralandı. Mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalar devam ediyor.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Meghalaya eyaletinde kaçak işletilen kömür madeninde yaşanan patlama, "fare deliği madenciliği" yöntemiyle yapılırken dinamit kullanılmasından kaynaklandığı öğrenildi. Olayın ardından maden ocağında mahsur kalan işçilerin kurtarılması için arama kurtarma çalışmaları hızla sürüyor. Eyalet polisi Vikash Kumar, patlama sonrasında çıkarılan 18 cansız bedenin bulunduğunu, ağır yanık yaraları olan bir işçinin hastaneye kaldırıldığını belirtti. Kumar, yer altında hâlâ kaç işçinin mahsur kaldığına dair net bir bilgi bulunmadığını ifade etti. Ölen işçilerin kimliklerinin tespit edilme süreci devam ederken, madenin kimler tarafından işletildiği de henüz belirlenememiş durumda.
Hindistan Başbakanı Narendra Modi, olayda hayatını kaybeden işçilerin ailelerine 200 bin rupi (yaklaşık 2 bin 215 dolar) maddi yardım yapılacağını, yaralananlara ise 50 bin rupi destek sağlanacağını açıkladı. Daha önce de Meghalaya'da 2018 yılında bir maden ocağının su baskını nedeniyle en az 15 kişinin hayatını kaybetmesi gibi benzer olayların yaşandığı kaydedildi.