Yaşam »

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'taki Depremin 3. Yılında Bir Baba Kızının Kabrini Ziyaret Etti

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremler nedeniyle kaybettikleri yakınlarını anmak için mezarlıkları ziyaret eden ailelerden biri, 16 yaşındaki kızı Irmak Leyla Hançer'in kabrini ziyaret eden Mesut Hançer oldu.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremlerin 3. yıl dönümünde, birçok vatandaş, hayatlarını kaybeden yakınlarının kabirlerini ziyaret etmek üzere Kapıçam Şehir Mezarlığı'na akın etti. Bu özel anlardan biri de, depremin ardından kızı Irmak Leyla Hançer'in elini hiç bırakmadığı fotoğrafla hafızalara kazınan Mesut Hançer'in kızıyla buluşmasıydı. Hançer, evladının kabrinin başından bir an bile ayrılmadı ve kabrine karanfil bırakıp dua etti. Kızının mezarındaki fotoğrafa dokunan baba, "Onlar öldü, kurtuldular ama biz burada yaşayan bir ölü olduk," ifadelerini kullandı.

Baba Hançer, yaşadığı acıları dile getirerek, "Acılar hiç geçmiyor, dün gibi gözümün önünde, hiç geçmiyor. O manzarayı hiç tamir etmedik. Çünkü biz bir ümitle enkazın başına gittik. Sağ çıkarız veya yaralı falan çıkarız diye. Ama işte üçüncü günü rahmetli oldu. Hiç beklemediğimiz anda kaybettik. Ben o gece fırında çalışıyordum. Fırından ulaşamayınca oraya gittim. Ama işte gördüğümüz manzara felaket oldu bizim için. Her şey yerle bir olmuştu. Dört çocuk vardı. En küçüğüm annemdeydi o gün. Cuma günü gezmeye gitmişti ama annemle beraber hepsi pazartesi geleceklerdi," dedi.

Hançer, ailesinin diğer üyelerinin de vefat ettiğini belirterek, "Annem, ablalarım, yeğenlerim, yengem hepsi vefat ettiler. En küçük kızım rahmetli oldu. Felaketten sonra tabii ki her şey değişti. Yani onlar öldü, rahmetli oldular kurtuldular ama biz burada, yani yaşayan bir ölü olduk onlarla beraber. Onlar toprağa gitti, biz toprağın içinde canlı ölüyüz yani. Çünkü onların ansızın gitmeleri, hepsinin birden gitmeleri çok felaket etti bizi," şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.