Arnavutköy'de 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde tatbikat düzenlendi.
İstanbul Arnavutköy'de 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçekçi bir şekilde yapıldı.
11 ili etkileyen ve binlerce can kaybına yol açan Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3. yıl dönümünde, Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da da afet farkındalığını artırmak amacıyla etkinlikler düzenlendi. Bu bağlamda, Arnavutköy ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda, İstanbul Valisi Davut Gül'ün talimatları doğrultusunda AFAD’dan sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu öncülüğünde bir deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikat sırasında, okulda çalan ilk sirenle birlikte öğrenciler, öğretmenler ve protokol üyeleri "çök-kapan-tutun" uygulamasını eksiksiz bir şekilde yerine getirdi. Bir süre beklenmesinin ardından çalan ikinci sirenle bina kontrollü bir biçimde tahliye edildi. Tatbikat süresince afet bilincinin yerleşmesi adına tüm prosedürler titizlikle uygulandı.
İstanbul'un Afetlere Hazırlığı
Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan AFAD’dan sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, yürütülen çalışmaların önemine vurgu yaparak, "Bugün Valimiz Davut Gül’ün emirleri doğrultusunda bir okulumuzda kapalı alan tahliye tatbikatı yaptık. Bu tür tatbikatlar, bilgilenmemiz ve bilinçlenmemiz açısından son derece kıymetli. Valimizin liderliğinde ilimizde afet farkındalığı oluşturmak adına kamu kurumları ve belediyelerle birlikte ciddi eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. 6 Şubat depremlerinde milletimizin asaleti ve devletimizin gücüyle önemli çalışmalar yapıldı. Bu süreçte, insanların evlerine kavuşması için sahada devam eden çalışmalar büyük bir iyileşme sürecine katkı sağlıyor. İstanbul genelinde, Valimizin liderliğinde oluşturulan İl Risk Azaltma Planı çerçevesinde, afetlere karşı İstanbul’u dirençli hale getirmek için önemli adımlar atılıyor. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın başbakanlık döneminde İstanbul’a özel olarak kurduğu İstanbul Proje Koordinasyon Birimi sayesinde, kamu binalarının yanı sıra okullar, sağlık tesisleri ve güvenlik birimlerinin bulunduğu alanlarda güçlendirme ve yeniden yapılandırma çalışmaları sürdürülüyor. Vatandaşlarımızdan önemli bir ricamız var: İstanbul ve Marmara Bölgesi, afetlere açık bir coğrafya. Afetlerden korunabilmek için herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ‘Yarısı Bizden’ kampanyasına ve kentsel dönüşüm çalışmalarına önem verilmesi büyük önem taşıyor. Ayrıca, DASK sigortasının yaptırılması gerekliliği de vurgulanıyor. 23 Nisan’da yaşanan depremde, yaklaşık 6 bin 500 konut için devletimiz tarafından 150 milyon lira ödeme yapıldı. Bu durum, sigortanın ne kadar önemli bir güvence olduğunu gösteriyor. Evlerimizde afet çantası bulundurmamız ve afet anında yapılması gerekenleri öğrenmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Arnavutköy İlçe Kaymakamlığı binası girişinde açılan deprem temalı fotoğraf sergisinin gezilmesiyle birlikte, protokol üyeleri de deprem zamanı bölgelerde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.