Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, depremlere karşı hazırlığın zorunlu olduğunu belirtti.
Bursa Yenişehir'de 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde konuşan Başkan Ercan Özel, afetlere karşı hazırlığın hayati bir gereklilik olduğunu ifade etti.
Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, 6 Şubat tarihinin Türkiye'nin hafızasında derin izler bıraktığını belirterek, bu acı günle ilgili düşüncelerini paylaştı. Mesajında, "O gün, felaketin hemen ardından bölgeye koşan ve arama kurtarma çalışmalarında bizzat yer almış bir kardeşiniz olarak söylüyorum; enkaz başında beklenen bir nefesin, paylaşılan bir battaniyenin ve milletimizin gösterdiği o eşsiz dayanışmanın tarifi yok" dedi. Ancak Özel, o günün başka bir gerçeğinin de bulunduğunu vurgulayarak, "Deprem değil, hazırlıksızlık ve ihmal can alıyor. Kaybettiklerimize olan borcumuzu, ancak daha güvenli şehirler inşa ederek ödeyebiliriz" şeklinde konuştu.
Başkan Ercan Özel, Yenişehir Belediyesi'nin son bir yıl içinde afet yönetimi konusunda attığı somut adımlara da değindi. Kurulan profesyonel arama kurtarma ekibi, yeni alınan afet konteynerleri ve halka yönelik simülasyon eğitimlerinin, Yenişehir'in afetlere karşı daha hazırlıklı olmasına katkı sağladığını belirtti.
Ayrıca, kentsel dönüşüm projelerine de değinen Başkan Özel, bunun sadece fiziksel bir yenilenme olmadığını ifade ederek, "Bizim için kentsel dönüşüm, sadece bir imar projesi değil, bir hayat kurtarma meselesidir. Riskli yapı stokumuzu azaltmak, teknik incelemeler ve zemin etütleriyle ilçemizi bilimsel bir temelde koruma altına almak için çalışıyoruz" dedi. Unutmanın, aynı acıları yeniden yaşamaya davetiye çıkarmak olduğunu vurgulayan Özel, "6 Şubat’ı unutmadık" ifadesini kullandı.
Mesajının sonunda tüm vatandaşları afet bilinci konusunda duyarlı olmaya davet eden Başkan Ercan Özel, depremde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.