Kültür Sanat »

Pursaklar'da 4’üncü Kitap Günleri, etkinliklerle dolu başladı.

Pursaklar'da düzenlenen 4’üncü Kitap Günleri etkinliği, yoğun ilgiyle başladı. Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, çocukları ekran bağımlılığından kurtarıp kitaplarla buluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Etkinlikte öğrencilere hediye kuponları dağıtıldı ve sıcak çorba servisi yapıldı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde gerçekleştirilen 4’üncü Kitap Günleri, Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'in katılımıyla açıldı. Yaşam Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin ilk gününde, kitap severlerin yoğun ilgisi dikkat çekti. Öğrencilere özel olarak sağlanan servis imkanı ile etkinliğe katılanlara, kitap satın alabilmeleri için hediye kuponları verildi. Ayrıca, etkinlik alanında sıcak çorba ikramı yapılarak katılımcılar sıcak bir ortamda ağırlanmış oldu.

Açılışta kurdele kesiminden sonra bir konuşma yapan Başkan Çetin, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi. Öğrencilerin bu tür etkinliklere katılımını artırmak amacıyla, servisle ulaşım imkanı sağlandığını ve hediye kuponları ile kitap alabileceklerini belirtti. Çetin, "Çocuklarımızı kitapların sayfaları arasına alabilirsek bu bize yetiyor" dedi.

Etkinlikte İmza Günleri ve Söyleşiler de Var

Etkinlikte yazar ve şairlerin imza günleri düzenleneceği ifade edildi. Ayrıca, katılımcılara hitap eden Çetin, 192 yayınevinin ve 64 stantın katıldığı bu etkinliğin gelenekselleştiğini vurguladı. "Çocuklarımızı ekran bağımlılığından kurtarıp, kitapların o büyülü dünyasıyla buluşturmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan öğrenci Zeynep Kara, kitap okumayı çok sevdiğini belirterek, "4 senedir buraya geliyorum. Kitap okumayı çok seviyorum, kitaplara aşık bir insanım" dedi.

Kitap Satmak Zor Bir Meslek

Stant görevlisi İbrahim Öksüz, 25 yıldır kitap emekçisi olduğunu ve okurları iyi kitaplarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. "Biz bu ülkede satılabilecek en zor şeyi satıyoruz, kitap satıyoruz. Belediyemiz sayesinde iyi okurlarla tanışıyoruz ve onları bekliyoruz" dedi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.