Siyaset »

Manisa Kula'da Başkanın Gecikmesi Nedeniyle Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yapılamadı

Manisa’nın Kula ilçesinde gerçekleştirilecek olan Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısı, Başkan Hikmet Dönmez’in geç kalması nedeniyle yapılamadı. Toplantıya katılan muhalefet üyeleri duruma tepki göstererek meclis salonunu terk etti.

Kula'da planlanan Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısı, başkanın yaklaşık 10 dakika gecikmesi nedeniyle gerçekleşmedi. Belediye Başkanı Hikmet Dönmez'in geç gelmesi üzerine, Cumhur İttifakı ve bağımsız meclis üyeleri toplantıyı terk etti. Bu durum, mecliste gerilime yol açtı. Toplantıya katılan CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ve diğer CHP milletvekilleri, yaşanan gecikmenin kendilerinden kaynaklandığını ifade etti. Özalper, "Grup toplantımız biraz uzadı, benim yüzümden oldu. Özür dilerim" dedi.

Toplantının gerçekleştirilmemesi üzerine muhalefet üyeleri, yaklaşık 10 dakika bekletildiklerini ve hiç kimsenin kimseyi bekletmeye hakkı olmadığını vurgulayarak meclise katılmayacaklarını belirtti. MHP Meclis Üyesi Adnan Sarı, "Bağımsız olan meclis üyeleriyle birlikte saat 15.10’a kadar bekledik. Toplantıya gelinmemesi nedeniyle meclisi terk ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez ise yaşanan gecikmeyi, grup toplantısının uzamasına ve misafirlerin bulunmasına bağlayarak, meclis üyelerinden özür diledi. Dönmez, toplantının 15.00’te başlaması gerektiğini, ancak grup toplantısının 15.08’de sona erdiğini belirtti. Başkan Dönmez, muhalefet üyeleriyle görüşerek toplantının yapılması için ısrar ettiğini, ancak onların toplantıya katılma kararına uymadığını ifade etti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, mecliste salt çoğunluk sağlanamadığı için Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısı gerçekleştirilemedi. Toplantının, 9 Şubat 2026 Pazartesi günü saat 18.00’e ertelendiği bilgisi verildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.