Kayseri'de Depremlerin 3. Yıldönümünde Sessiz Yürüyüş ve Tatbikat Yapıldı
Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3. yıl dönümünde Kayseri'de sessiz bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından 12 bin kişinin bulunduğu alanda tahliye tatbikatı yapıldı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin yıl dönümü nedeniyle Kayseri'de bir sessiz yürüyüş düzenlendi. Kayseri Valiliği ve Kayseri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, Talas ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi'nde yapıldı. Yürüyüşe Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, AFAD Kayseri İl Müdürü Rifat Genç ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Yürüyüş, acil durum toplanma alanına ulaşılmasıyla sona erdi. Yürüyüşün ardından, 45 binanın bulunduğu ve yaklaşık 12 bin kişinin yaşadığı bölgede tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Sirenler çalarak deprem uyarısı yapılırken, vatandaşlar toplanma alanına yönlendirildi. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, burada yaptığı konuşmada, "Üç yıl önce bugün adeta kıyameti yaşadık. Herkes büyük bir acı yaşadı. 53 bin canımızı kaybettik. O gün millet olarak kenetlendik ve devletimizin imkanlarıyla bu acıyı hafifletmek için çalıştık" dedi.
Vali Çiçek, tatbikata değinerek, "Talas'ın Mevlana Mahallesi'nde sirenlerle deprem alarmı verdik. Hemşehrilerimizden alana gelmelerini istedik. Duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bu tatbikat ile ne yapmamız gerektiğini öğreniyoruz ve farkındalık oluşturuyoruz. Birlikte bu acıları atlattık. Cenabı Allah'tan vefat edenlere rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.
Etkinlik, tahliye tatbikatına katılan vatandaşlara çay ve çorba ikram edilmesiyle sona erdi.