Bursa'da Çocuklara Yönelik Afet Bilinci Artırma Faaliyetleri Devam Ediyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi, çocukların afet bilincini artırmak amacıyla çeşitli farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Mustafa Bozbey, çocuk etkinlik merkezlerinde öğrencilere afet bilinci kazandırmak için boyama kitapları hediye etti. Ayrıca, çocuklarla birlikte oyun oynayıp süt ve meyve ikramında bulundu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, kenti muhtemel afetlere karşı hazırlıklı hale getirmek için geniş çaplı projeler yürütüyor. Bu projelerin yanı sıra, çocuklarda afet bilincinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Alacahırka ve Üçevler Bursa Yuvam Çocuk Etkinlik Merkezleri'ni ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, etkinliklerde çocuklarla bir araya geldi.
Başkan Bozbey, ziyaret sırasında öğrencilere afet bilincini artırmaya yönelik hazırlanan boyama kitapları hediye etti. Ayrıca, minik öğrencilerle birlikte boyama etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik boyunca öğrencilere süt ve meyve ikramında bulunarak, afetler hakkında bilgiler paylaştı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde çocuk etkinlik merkezlerini ziyaret ettiklerini belirterek, boyama ve oyun etkinlikleriyle afet bilincinin geliştirilmesini amaçladıklarını ifade etti. Başkan Bozbey, "Çocuklarımıza erken yaşta eğitim vererek, ileride karşılaşacakları muhtemel afetlerde nasıl davranacaklarını öğrenmiş olacaklar. BAM ekiplerimizin bu tür eğitim vermelerini önemsiyoruz. Ailelerimizin de mutlaka afet bilincine sahip olması gerekiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak toplumun tüm kesimlerine yönelik afet eğitimlerimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.