Trabzonspor, Samsun'da Yaşanan Taşlı Saldırı Üzerine Açıklama Yaptı
Trabzonspor Kulübü, Samsunspor maçı öncesi takım otobüsüne yapılan taşlı saldırının ardından güvenlik tehdidi konusunda açıklama yaptı. Kulüp, sporcuların ve teknik heyetin can güvenliğinin tehlikede olduğunu belirtti.
Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 21. haftasında Samsunspor ile karşılaşmak üzere gittiği şehirde, takım otobüsüne yönelik bir taşlı saldırıya maruz kaldığını duyurdu. Kulüp, bu olayın yaşanmasından duyduğu endişeyi dile getirerek, "Samsunspor maçı öncesinde takım otobüsümüze gerçekleştirilen taşlı saldırı, münferit bir olay değil, açıkça organize bir saldırıdır" ifadelerine yer verdi.
Açıklamada, daha önce Kocaeli ve Antalya'da da benzer saldırıların meydana geldiği vurgulandı. Trabzonspor, yaşanan bu olayların yalnızca kendi kulübüne değil, Türk futbolunun genel güvenliğine de tehdit oluşturduğunu belirtti. Kulüp, "Bu saldırılar kabul edilemez ve sıradanlaştırılamaz" şeklinde konuştu. Ayrıca, sporcuların, teknik heyetin ve kulüp personelinin can güvenliğinin ciddi bir tehdit altında olduğu ifade edildi.
Trabzonspor Kulübü, üst üste üçüncü kez yaşanan bu tür saldırıların normalleştirilmesine asla izin vermeyeceğini açıkladı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanarak emsal teşkil edecek cezalarla yargılanmasını talep ettiklerini belirtti. Kulüp, sürecin takipçisi olacaklarını kamuoyuna saygıyla duyurdu.