Güncel »

Hatay Samandağ'da kaybolan balıkçının cenazesi Kıbrıs'ta bulundu

Hatay'ın Samandağ ilçesinde balık avlamak için denize açılan Refik Sahiloğulları, 12 gün sonra Kıbrıs'ta cansız bedeniyle bulundu. Eşinin son sözleri "güle güle" oldu.

Samandağ ilçesinde yaşayan Refik Sahiloğulları (57), 2 Aralık sabahı saat 06.45'te Kapısuyu Mahallesi Çevlik sahilinden balık avlamak üzere teknesiyle denize açıldı. Ancak, Sahiloğulları'nın teknesi başka bir balıkçı tarafından boş halde bulunduğunda, durum hemen Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirildi. Kayıp balıkçı için AFAD ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 12 gün süren arama çalışmaları başlatıldı fakat sonuç alınamadı. Nihayet, kaybolan balıkçının cansız bedeni Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinin Karşıyaka bölgesinde karaya vurmuş halde bulundu. Kimlik tespiti sonrası ailesine bilgi verildi ve cenazesi, Samandağ ilçesi Çiğdede Mahallesi Asri Mezarlığı'na defnedildi. Refik Sahiloğulları'nın ölüm nedeni, yapılacak otopsinin ardından netleşecek.

Acılı eşi Meşure Mine Sahiloğulları, eşinin son sözlerinin "güle güle" olduğunu belirterek, "Refik benim eşim olur. Normal bir gün gibi denize gideceğini söyledi. 2 Aralık akşamı Sahil Güvenlik beni aradı ve eşimin kayıp olduğunu bildirdi. 12 gün boyunca kayıptı. Eşim 14 Aralık’ta Kıbrıs'ın Karşıyaka kıyısında bulundu. Olayı gören baba ve oğul, durumu yetkililere bildirdi. Cenazesi Türkiye'ye gönderildi. Eşim, Kıbrıs'ta tek parça halde bulundu. Bu süreçte acımız çok büyük oldu. 31 yıllık eşim ve 32'nci yılımıza girmiştik ama çok kısa sürdü. İki kızım ve bir oğlum var. Eşim son günlerde çok iyi biriydi; ailesine, çocuklarına düşkün, merhametli bir insandı. Ölüm nedeni henüz belli değil, otopsi sonuçları bekleniyor. Bu acıyı hiç kimse yaşamasın, çok erken bir ölüm oldu, henüz 56 yaşındaydı" dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.