Eğitim »

Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Endonezya'da Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı'nda yer aldı.

Anadolu Üniversitesi, Endonezya'da düzenlenen Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı'na katılarak uluslararası tanıtım faaliyetlerini sürdürdü.

Endonezya'nın Jakarta ve Bandung şehirlerinde gerçekleştirilen fuarın açılışı, Türkiye Cumhuriyeti Endonezya Büyükelçisi Prof. Dr. Talip Küçükcan ile Maarif Vakfı Ajansı Genel Koordinatörü Hamza Özdemir tarafından yapıldı. Etkinliğe, Türkiye'den 25 üniversite katılım sağladı.

Anadolu Üniversitesi'ni fuarda Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Yurt Dışı Programlar Birimi Yöneticisi Öğr. Gör. Salih Gümüş temsil etti. Fuar süresince Endonezyalı öğrencilere; ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarının yanı sıra Açıköğretim Fakültesi bünyesindeki Türk Dili ve Kültürü Programı ile yurt dışı Açıköğretim programları hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Ayrıca çeşitli üniversitelerle akademik iş birliği protokolleri imzalandı.

Etkinlik kapsamında Yunus Emre Enstitüsü Endonezya Temsilcisi Dr. Cemal Şahin, Maarif Vakfı Endonezya Temsilcisi Doç. Dr. Fazlı Doğan ve Jakarta Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Selman Özdan ile görüşmeler yapıldı. Bu görüşmelerde, Türk Dili ve Kültürü Programı'nın lise ve üniversitelerde tanıtımına yönelik iş birliği imkânları ele alındı.

Stand faaliyetleri çerçevesinde öğrencilere Anadolu Üniversitesi'nin sunduğu eğitim olanaklarının yanı sıra Eskişehir'in sosyal ve kültürel yapısı, ulaşım imkânları, barınma seçenekleri ve yaşam koşulları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Endonezyalı öğrencilerin Türkiye'deki yükseköğretim fırsatlarına ve Türk kültürüne gösterdiği yoğun ilgi, üniversite temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Fuar süresince üniversiteler ve liselerle gerçekleştirilen özel oturumlarda Anadolu Üniversitesi'nin uluslararası öğrencilere sunduğu eğitim fırsatları detaylı bir şekilde tanıtıldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.