Yaşam »

Gaziantep'te Görme Engelli Kardeşlerin Katıldığı Siyer Yarışması Yapıldı

Gaziantep'te düzenlenen Siyer Yarışması'na katılan görme engelli kardeşler, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmenin engel tanımadığını gösterdi. Yarışmaya yoğun ilgi vardı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Siyer Yarışması, Gaziantep'te ve çevresindeki ilçelerde büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Yarışmaya katılanlar, Hazreti Muhammed (SAV)’ın hayatını ve ahlakını daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Büyük Katılım

Bu yıl 16’ncısı yapılan "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temalı yarışmada, dereceye giren yarışmacılara umre, tablet, bilgisayar ve bisiklet gibi çeşitli ödüller verileceği belirtildi. Yarışmanın, yaklaşık 11 bin kişinin katılımıyla kent merkezinin yanı sıra ilçelerdeki okullarda da düzenlendiği görüldü.

Katılımcılar, okul bahçelerine asılan "Siyer Sınavına Hoş Geldiniz Başarılar Dileriz" pankartları ve ikramlarla karşılandı. Yarışmaya katılan görme engelli Zeynep ve Büşra Taş kardeşler, kendilerine ayrılan sınıflarda eğitmenlerin yardımıyla soruları yanıtladı.

Görme Engelli Kardeşlerin Mücadelesi

Yarışmaya ilk kez katılanların heyecanı dikkat çekerken, yarışma 4 farklı kategoride gerçekleştirildi. Gençler, çocuklar ve kadınlar, görme engelli vatandaşlarla birlikte yarışmaya katıldılar. Zeynep ve Büşra Taş, vakıf yetkilileri tarafından görevlendirilen iki eğitmen eşliğinde yarışmaya katıldılar. Eğitmenler, kitapçıkta bulunan soruları okuyarak, görme engelli kardeşlerin cevap vermesini sağladılar.

Anne Güneş Taş, kızlarının Peygamber Efendimizin hayatına büyük bir ilgi duyduğunu belirterek, "Kızlarım çok çalışarak yarışmaya hazırlandılar. Yarışma çok güzel geçti. Eğitmenler ve vakıf yetkilileri bize büyük destek verdiler," dedi.

Zeynep, Peygamber Efendimizin hayatına duyduğu ilgiyi ifade ederek, "Yarışma benim için kolaydı," dedi. Büşra da yarışmanın çok güzel geçtiğini belirtti.

Yarışma ve Katılım

Dernek yetkilisi Hamit Kusur, bu yıl 16’ncısı düzenlenen yarışmanın, Gaziantep genelinde 34 okulda yapıldığını belirtti. Yarışmaya toplamda yaklaşık 11 bin kişinin katıldığı ifade edildi. Yarışmanın amacı, insanların Peygamberimizin ahlakını ve hayatını tanıtmak. Yarışmaya katılan herkesin bu fırsatı değerlendirmesi gerektiği vurgulandı.

Yarışmaya katılan vatandaşlar, organizasyonun çok başarılı olduğunu ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme fırsatı bulduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.