Kayseri Büyükşehir İtfaiyesi, 2026 Ocak ayında 536 olaya başarılı bir şekilde müdahale etti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, Ocak ayında 536 olaya müdahale ederek önemli bir başarı elde etti. Eğitim ve denetimlerle de vatandaşların güvenliğini artırmaya devam eden ekip, yangın, kurtarma, trafik kazası ve su baskını gibi çeşitli durumlarda görev aldı.
Kayseri'de, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ocak ayı boyunca toplamda 536 itfaiye olayına müdahale etti. Bu süreçte, 235 yangın, 235 kurtarma, 62 trafik kazası ve 4 su baskınına başarılı bir şekilde müdahale gerçekleştirildi. İtfaiye teşkilatı, 17 istasyon, 57 araç ve 345 personelle bu zorlu görevleri yerine getirirken, vatandaşların güvenliğini öncelikli hedef olarak belirledi.
İtfaiye ekipleri, olaylara müdahale çalışmalarının yanı sıra 1.736 vatandaşa eğitim vererek, yangın güvenliği ve afet farkındalığı konusunda bilgi aktardı. Ayrıca, 48 denetim gerçekleştirerek, güvenlik standartlarını yükseltmeye yönelik çalışmalar yaptı. Bu denetimlerin, itfaiye hizmetlerinin kalitesini artırmada büyük katkı sağladığı bildirildi.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, doğal afetler ve teknik kurtarmalar gibi geniş kapsamlı görevleri disiplinli bir şekilde sürdürerek, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak adına özverili bir çaba gösteriyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yönlendirmeleriyle güçlendirilen itfaiye teşkilatı, modern araçları ve profesyonel kadrosuyla Kayseri merkez ve çevresindeki tüm ilçelerde, ihtiyaç duyulan her alanda anında ve etkili müdahale sağlıyor. Bu sayede, itfaiye teşkilatının başarı grafiği sürekli olarak yükselmektedir.