Kayseri Büyükşehir Meclisi'nde 59 Gündem Maddesi Görüşüldü
Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, 2026 yılı Şubat ayı toplantısında toplam 59 gündem maddesini ele aldı. Toplantıda, şehitlerin isimlerinin yaşatılması, kardeş şehir protokolleri ve Sultan Sazlığı'nın onarımı gibi konular oy birliğiyle kabul edildi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2026 yılı Şubat ayı toplantısı, Başkan Vekili Ahmet Bostancı'nın başkanlığında gerçekleşti. Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda, 30 asıl ve 29 ek olmak üzere toplamda 59 gündem maddesi görüşüldü. Toplantının başında, Başkan Vekili Bostancı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç’ın annesi merhume Güler Çarman için Allah’tan rahmet dileyerek, ailesine başsağlığı ve sabır temennisinde bulundu.
Şehitlerin İsimleri Yaşatılacak
Toplantıda, şehitlerin isimlerinin kentte yaşatılması amacıyla bazı kararlar alındı. Melikgazi ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki Kuzulca Sokağı'nın isminin Şehit Üsteğmen Ömer Delibaş Sokağı olarak değiştirilmesi önerisi, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu raporu ile meclis üyelerine sunuldu. Ayrıca, Melikgazi ilçesi Osmanlı Mahallesi’ndeki Gözalan Sokağı'nın isminin Şehit İbrahim Albayrak Sokağı olarak değiştirilmesi talebi de oy birliğiyle kabul edildi.
Yeni Emekliler Kafeteryası Geliyor
Meclis toplantısında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait Melikgazi ilçesi Tacettin Veli Mahallesi Yoğunburç Caddesi ve Talas ilçesi Yenidoğan Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki mini terminallerin Kayseri Turizm Eğitim ve Kültür (KAYTUR) A.Ş.’ye tahsis edilmesi talebi de görüşüldü. Başkan Vekili Bostancı, bu iki bölgenin Emekliler Kafeteryası olarak hizmet vereceğini belirtti ve talep oy birliğiyle kabul edildi.
Kayseri ile Erbil Arasında Kardeş Şehir İlişkisi Kurulacak
Toplantıda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Irak’ın Erbil kenti arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasına yönelik bir öneri de ele alındı. Bu teklif, uluslararası ilişkileri güçlendirmeyi amaçlıyor ve meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.
Sultan Sazlığı İçin Protokol İmzalandı
Sultan Sazlığı'nın korunmasına yönelik önemli bir adım da atıldı. Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi arasında, yangın sonrası oluşan hasarın giderilmesi için imzalanan protokol mecliste görüşüldü ve oy birliğiyle onaylandı.
Toplantının sonunda, gündem maddeleri hakkında meclis üyelerinin görüş ve değerlendirmeleri alındı. Başkan Vekili Ahmet Bostancı, alınan kararların Kayseri’ye hayırlı olmasını dileyerek, meclis üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.