Asayiş »

Diyarbakır'da Jandarma Ekipleri Tarafından 105 Kişi Yakalandı

Diyarbakır'da yapılan operasyonlarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 105 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler, çeşitli suçlardan dolayı adli makamlara sevk edildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, suçların önlenmesi amacıyla adli makamlarca aranan kişilere yönelik bir dizi operasyon düzenledi. Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) koordinatörlüğünde gerçekleştirilen bu operasyonlar, İlçe Jandarma Komutanlıkları ile iş birliği içinde yapıldı. Operasyonlarda, "kasten öldürme, cinsel saldırı, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma, hırsızlık, gece vakti silah ile yağma, ruhsatsız silah ve mermileri taşıma veya bulundurma" gibi ciddi suçlardan aranan şahıslar da yer aldı. Yakalanan toplam 105 kişinin ceza süreleri, 10-20 yıl arasında 5 kişi, 5-10 yıl arasında 17 kişi, 2-5 yıl arasında 47 kişi ve 2 yıl altı 36 kişi olmak üzere farklılık göstermektedir. Gözaltına alınan bu bireyler, gerekli işlemler için adli makamlara sevk edildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.