Siyaset »

Ankara'da TBMM Başkanı Kurtulmuş, partiler arasında uzlaşmanın zor olduğunu ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, partiler arasında uzlaşma zorluğuna dikkat çektiği açıklamalarında, Terörsüz Türkiye Komisyonu'nun raporunu değerlendirdi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırgız Cumhuriyeti Jogorku Keneşi Başkanı Nurlanbek Turgunbek Uulu ile bir araya geldi. İki liderin görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, Kurtulmuş, Kırgızistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaptı. Kurtulmuş, "Az evvel gerçekleştirdiğimiz heyetler arası görüşmelerde oldukça verimli müzakerelerde bulunduk" dedi. Kırgızistan’a yaptıkları resmi ziyaretin ardından gelen karşılıklı ziyaretlerin ilişkileri güçlendirdiğini belirten Kurtulmuş, iki ülke parlamentoları arasında imzalanan mutabakat zaptının da bu iş birliğine katkı sağlayacağını ifade etti.

Kurtulmuş, Türk dünyasının dünya siyasetindeki önemine dikkat çekerek, "Türk dünyası, 4,5 milyon kilometrekarelik yüz ölçümüyle zengin kaynaklara sahiptir" dedi. Kurtulmuş, Türk dünyasının uluslararası kuruluşlar nezdinde iş birliğini artırarak, güçlü bir şekilde ilerlemeye devam etmesi gerektiğini vurguladı. Kırgız Cumhuriyeti Jogorku Keneşi Başkanı Turgunbek Uulu ise, görüşmelerde belirlenen hedeflerin gerçekleştirilmesi için parlamentoların ve dostluk gruplarının daha çok çalışması gerektiğini ifade etti.

Kurtulmuş, basın toplantısında Mili Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun raporuna ilişkin gelen soruları da yanıtladı. Raporun içeriği hakkında bilgi veremeyeceğini belirten Kurtulmuş, komisyonun amacının raporu hazırlamak ve Türkiye Millet Meclisi’ne sunmak olduğunu söyledi. Kurtulmuş, "İlk raporlara baktığımız zaman partiler arasında çok kolay uzlaşılacak bir zemin görünmüyor" diyerek, toplantılarla uzlaşılacak konuların belirlendiğini ifade etti. Kurtulmuş, hazırlanan taslak metni beş arkadaşlarına ilettiklerini ve önümüzdeki günlerde müzakere yapacaklarını sözlerine ekledi.

Sonuç olarak, TBMM Başkanı Kurtulmuş, iki önemli Türk devleti arasında gelişen ilişkilerin ve iş birliğinin önemini vurguladı. Türk dünyasının stratejik konumunu ve potansiyelini değerlendirerek, uluslararası alanda daha güçlü bir konuma gelmeleri için ortak çalışmaların artırılması gerektiğini belirtti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.