Yerel »

Manisa Sarıgöl'de Yağışlar, Tarım Ürünlerine Umut Verdi

Sarıgöl'de günlerdir beklenen sağanak yağışlar, tarım arazilerini canlandırarak çiftçilerin yüzünü güldürdü. Barajlardaki su seviyesinin artması, yaz sezonunda sulama açısından büyük avantaj sağladı.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde dün akşam ve gece saatlerinde etkili olan sağanak yağışlar, tarım alanları üzerinde olumlu etki yarattı. Çiftçilerin ihtiyaç duyduğu su, yağışlarla birlikte toprağa ulaştı. Öte yandan, çarşı esnafı yoğun yağmurdan etkilenerek iş yerlerinde mahsur kaldı. Buldan ve Afşar Barajları’nda yağışlarla birlikte önemli miktarda su birikmeye başladı. Bu durum, yaz aylarında bağ ve tarım arazilerinin sulanması açısından kritik bir önem taşımaktadır.

Sarıgöl merkezinde etkili olan yağmur nedeniyle vatandaşlar, alışverişlerini şemsiyelerle yapmak zorunda kaldı. Bazı esnaf, dükkanlarında yağışın dinmesini bekleyerek zaman geçirdi. Sarıgöl Üzüm Kooperatifi Başkanı Yusuf Tüfekçi, yağışların tarım için büyük önem taşıdığını belirtti. Tüfekçi, "Kış ayları bu yıl bereketli yağışlarla rahatladı. Barajlar dolmaya başladı. Yaz aylarında bağlara su verilmesi için bu çok önemli. Yağışların afetsiz bir şekilde devam etmesini diliyoruz" şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.