Spor »

İstanbul'daki Panionios-Beşiktaş Maçında Provokatif Pankart Açıldı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), İstanbul'da oynanan Panionios-Beşiktaş maçında açılan provokatif pankartla ilgili bir açıklama yaptı. TBF, Türk milletine ve milli değerlere yönelik yapılan bu eylemi en güçlü şekilde kınayarak EuroCup yönetimini önlem almaya davet etti.

TBF'den yapılan açıklamada, "Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın EuroCup organizasyonu kapsamında Yunanistan'da Panionios ile oynadığı karşılaşmada tribünlerde açılan pankart, Türk milletini ve ülkemizin milli değerlerini hedef almıştır. Bu tür provokatif eylemler, sporun evrensel değerlerine ve fair-play anlayışına açıkça aykırıdır. Ayrıca, uluslararası müsabakaların saygı ortamını zedelemektedir. Sadece kulüplerimizi değil, Türk sporunu, ülkemizin itibarını ve ortak insani değerleri tehdit etmektedir. Hiçbir spor organizasyonu; nefret söylemine, ayrımcılığa ve milli değerlere yönelik hakaretlere zemin oluşturamaz. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak, sporun birleştirici gücünü zedeleyen bu kabul edilemez tutumun karşısında durduğumuzu açıkça ifade ediyoruz. Bu olayın tüm yönleriyle incelenmesi, sorumluların tespit edilmesi ve gerekli yaptırımların uygulanması gerektiğini vurguluyoruz. Bu vesileyle, söz konusu karşılaşmanın organizasyonundan sorumlu EuroCup ve EuroLeague’i, tribün güvenliği, organizasyon standartları ve disiplin uygulamaları konusunda sorumluluk almaya ve benzer olayların tekrar yaşanmaması adına gerekli önlemleri gecikmeksizin hayata geçirmeye davet ediyoruz." ifadesine yer verildi.

TBF, Türk kulüplerinin ve Türk sporunun uluslararası platformlarda maruz kaldığı ayrımcı, provokatif ve saygısız tutumların karşısında durmaya devam edecektir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.