Kütahya'daki 4 Meslek Lisesi, Uluslararası Gastronomi Yarışması'nda Madalya Kazandı
Kütahya'dan 4 meslek lisesi, Denizli'de düzenlenen Uluslararası Gastronomi Yarışması'nda önemli dereceler elde ederek madalya kazandı.
Kütahya, Denizli'de gerçekleştirilen 2. Uluslararası Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışması'na katılan 4 meslek lisesi ile temsil edildi. Yarışma sonucunda, Gediz Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bölge finallerinde gösterdiği üstün performansla bölge birinciliğini elde etti. Kütahya Devlet Hatun Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise altın madalya kazanarak dikkat çekti. Yoncalı Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hazırladığı menü ile Ege Bölgesi Denizli etabında gümüş madalyayı kazandı. Ayrıca, Hayme Ana Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de gümüş madalya ile ödüllendirildi.
Bu başarılar, Kütahya'da yürütülen mesleki eğitim çalışmalarının somut bir göstergesi olarak değerlendirildi. Yarışma kapsamında öğrenciler, başlangıç, ana yemek ve tatlı kategorilerinde Türk mutfağının özgün ve geleneksel lezzetlerini başarıyla sunarak jüri üyelerinden yüksek puan aldı. Yetkililer, elde edilen başarıların mesleki eğitimin üretim, kültür aktarımı ve geleneksel mutfak mirasının yaşatılmasındaki önemli rolünü vurguladı.
Elde edilen derecelerle birlikte, Türkiye finallerine katılma hakkı kazanan ekiplerin hazırlık sürecinin devam ettiği belirtilirken, öğrenci ve öğretmenlere final aşamasında başarılar dilendi. Bu tür organizasyonlar, gençlerin mesleki becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamanın yanı sıra, Kütahya'nın gastronomi alanındaki potansiyelini de ortaya koymaktadır.