Eğitim »

Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu, basın buluşmasında önemli bilgiler paylaştı.

Rektör Zorlu, üniversitenin 2019-2025 dönemindeki başarılarını ve hedeflerini anlattı. 2022'de dünya sıralamasında 251-300 aralığına girdiklerini belirtti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, her yıl düzenlenen geleneksel ‘Basın Buluşması’ etkinliğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Etkinlik, Köyceğiz Yerleşkesi Ahmet Keleşoğlu Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Rektör Zorlu, konuşmasında üniversitenin her alanda varlık gösterdiğini vurgulayarak, "Bu yılki basın buluşmamızın sloganı ‘Hayatın içinde, yenilik peşinde bir üniversite’ oldu. Yenilikler peşinde bir üniversite olma hedefimizi sürdürüyoruz" dedi.

Rektör Zorlu, 2019-2025 yılları arasında gerçekleştirdikleri akademik ve toplumsal projelerin bilgiyi hayatla buluşturma amacına hizmet ettiğini belirtti. "Bu dönem, akademik üretimde belirgin bir ivme yakalayan, somut yatırımlarla güçlenen bir dönüşüm sürecini ifade etmektedir" diyerek üniversitenin artık kendi kendini yönetebilen güçlü bir kurumsal yapıya kavuştuğunu ifade etti.

Göreve geldiklerinde üniversitenin durumunu değerlendirdiklerini aktaran Rektör Zorlu, 2010 yılında kurulan genç bir üniversite olarak, ulusal ve uluslararası ölçekteki rekabet ortamına dahil olduklarını belirtti. Fiziki dönüşüm sürecinde devlet kaynaklarının yanı sıra hayırseverlerden de destek alarak önemli gelişmeler sağladıklarını dile getirdi. 2019-2025 döneminde kapalı alanlarda yüzde 40 artış sağlandığını, bunun yüzde 53’ünün hayırseverlerden temin edildiğini ifade etti.

NEU PRESS hakkında bilgiler veren Rektör Zorlu, "2020 yılında kurulan NEU Press, bugüne kadar 505 eser yayınladı. Türkiye’de üniversitelerin yayınevleri genelde zarar eder. Ancak NEU Press, ilk kez kar elde etti ve kazanmaya devam edecektir" dedi. Ayrıca çocuk yayıncılığı alanında NEU Press Kids’i kurduklarını belirtti.

Rektör Zorlu, dünyada ilk 500 üniversite arasına girme hedefinin gerçekleştirildiğini ve bu başarıda herkesin katkısının bulunduğunu ifade etti. 2022 yılında Times Higher Education sıralamasında 401-500 aralığında yer aldıklarını, şu anda ise 251-300 bandında olduklarını belirtti. "Stanford Üniversitesi tarafından yayınlanan ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’ne 2020 yılında 5 akademisyenle girdik, 2025 itibariyle bu sayı 23’e çıktı" dedi.

Ahmet Keleşoğlu Kütüphanesi'nin Türkiye’nin önemli kütüphanelerinden biri olduğunu belirten Rektör Zorlu, kütüphanenin teknolojik ve mimari açıdan oldukça gelişmiş olduğunu aktardı. Kütüphanede 155 bin basılı kitap bulunduğunu ve bu sayının 1 milyona çıkarılma kapasitesinin mevcut olduğunu ifade etti. Ayrıca veri tabanlarında erişilen kitap sayısının 2019’da 22 bin 500 iken şu anda 3 milyon 126 bine ulaştığını belirtti.

Uluslararasılaşma stratejileri ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Rektör Zorlu, yurtdışına yaptıkları ziyaretlerin, üniversitenin bilinirliğini artırdığını dile getirdi.

Konya Sanayi Odası ile birlikte kurulan KOS MYO’nun Türkiye’de benzeri az bulunan bir eğitim modeli olduğunu vurgulayan Rektör Zorlu, mezun olunduğunda hemen iş bulunan 7 bölümün bulunduğunu kaydetti. Ayrıca halkla ilişkiler, radyo televizyon sinema ve grafik öğrencileri için aday öğrenci uygulamasının bu yıl başlayacağını belirtti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Geliştirme Vakfı (NEVA) ile ilgili bilgiler veren Rektör Zorlu, burs miktarının bu yıl 4 milyon lira civarında olacağını açıkladı.

Tıbbi ve Kozmetik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TİBAM) Türkiye’de ilk defa kullanılan sistemlerle ürünler geliştirdiklerini belirten Rektör Zorlu, bu sistemlerin bitkilerden maksimum verim elde etmeyi sağladığını ifade etti. Çeşitli bitkisel yağların ve kremlerin üretim aşamasında olduklarını aktardı.

Rektör Zorlu’nun ardından, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Prof. Dr. Bahadır Feyzioğlu ve Prof. Dr. Mehmet Birekul, üniversitenin akreditasyon ve kalite çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.