Asayiş »

Karaman'da Define Arayan 3 Kişi Sarnıçta Mahsur Kaldı ve Kurtarıldı

Karaman'da define aramak için girdikleri sarnıçta mahsur kalan 3 kişi, ekiplerin 4 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı. Olay sonrası gözaltına alındılar.

Olay, akşam saatlerinde Karaman'ın Madenşehri köyü yakınlarındaki Karanlıkdere mevkiinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, sarnıçta şahısların bulunduğunu fark eden devriye görevi yapan jandarma ekibi, sarnıçta İ.K., E.E. ve N.Ş. isimli kişilerin define bulmak amacıyla girdiklerini ve halatın kopması sonucu mahsur kaldıklarını belirledi.

Kurtarma Çalışmaları

Mahsur kalan şahısların kurtarılması için AFAD ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) olay yerine sevk edildi. Ayrıca, tedbir amacıyla 112 Acil Sağlık ekibi de bölgede hazır bulundu. Yaklaşık 4 saat süren yoğun ve koordineli çalışmalar sonucunda, 3 kişi halatlar yardımıyla sarnıçtan çıkartıldı. Kurtarma işleminin ardından, ambulansa alınan şahısların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. İfadeleri alınmak üzere İl Jandarma Komutanlığı’na götürülen şahıslar, kurtarma işleminin ardından jandarma tarafından gözaltına alındı.

Öte yandan, kurtarma çalışmalarını İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Saygılı ve AFAD Karaman İl Müdürü Cengiz Çavuş da yakından takip etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.