Muş Bulanık’ta Gerçekleştirilen Huzur Uygulamasında Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Muş'un Bulanık ilçesinde yapılan huzur uygulaması sonucunda çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.
Muş'un Bulanık İlçe Emniyet Müdürlüğü, güvenlik önlemlerini artırmak amacıyla 6 Kasım - 31 Aralık 2025 tarihleri arasında kapsamlı bir huzur uygulaması gerçekleştirdi. Bu uygulama, bölgede son dönemlerde artan cinayet olaylarının ardından hayata geçirildi. Uygulama sırasında 12 bin 261 kişi hakkında Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yapılırken, 4 bin 671 araç kontrol edildi. Emniyet ekipleri, denetimler neticesinde 15 aranan şahsı yakaladı. Ayrıca, yapılan aramalarda 8 tabanca, 11 bıçak ve 11 muşta ele geçirildi. Uygulama esnasında 4,05 gram uyuşturucu madde de bulundu.
Bireysel silah ticareti kapsamında yürütülen soruşturmalar neticesinde ise 3 tabanca daha ele geçirildi. Bulanık’ta gerçekleştirilen göçmen kaçakçılığı operasyonu sırasında 3 organizatör tutuklandı. Ayrıca evden hırsızlık olayında yakalanan 1 kişiyle birlikte çalınan malzemelere de el konuldu. Uygulama sırasında bandrolsüz sigara ve kaçak tütün de ele geçirildi. Ayrıca, 12 yoklama kaçağı hakkında hukuki işlem yapıldı.
Kumar oynayan 4 kişiye ve kumarhaneye yer sağlayan 1 kişiye de işlem uygulandı. Trafik ekipleri, denetimlerde toplam 373 araç ve sürücüsüne 1 milyon 188 bin 379 TL idari para cezası uyguladı. Bu uygulama, ilçede güvenliğin sağlanmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.