Asayiş »

Cizre'de Yapılan Narkotik Operasyonunda 2 Şüpheli Tutuklandı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde gerçekleştirilen narkotik operasyonunda, uyuşturucu tacirlerinin kullandığı yönteme rağmen 1 kilo 431 gram skunk ele geçirildi. İki şüpheli tutuklandı.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cizre'ye büyük miktarda uyuşturucu madde getirileceği bilgisi üzerine harekete geçti. Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde başlatılan teknik ve fiziki takip sonucunda, uyuşturucu şebekesinin "öncü ve artçı" araç yöntemi ile yakalanmamak için plan yaptığı belirlendi. 11 Şubat 2026 tarihinde operasyon için düğmeye basan ekipler, uyuşturucu sevkiyatında kullanılan araçları Cizre girişinde durdurdu. Narkotik polislerinin İ.G. ve M.E. yönetimindeki araçlarda yaptığı detaylı aramalarda, M.E.’nin kullandığı aracın gizli bölmelerine saklanmış 1 kilo 431 gram skunk bulundu. Operasyon neticesinde gözaltına alınan İ.G., M.E. ve diğer şüpheli M.E., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusu sonrası Cizre Asliye Hukuk Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan şüphelilerden İ.G. ve M.E. "Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli M.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı, uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak, soruşturmanın titizlikle devam ettiğini açıkladı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.