Yerel »

Antalya'da Alanya, Gazipaşa, Kumluca, Kaş ve Demre'de Eğitime 1 Gün Ara Verildi

Antalya'da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle Alanya, Gazipaşa, Kumluca, Kaş ve Demre ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Meteorolojinin sağanak ve fırtına uyarısının ardından, Antalya'da Alanya, Gazipaşa, Kumluca, Kaş ve Demre ilçelerinde eğitim faaliyetlerine bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. Bu karar, yarın bazı bölgelerde etkisini artırması beklenen şiddetli sağanak yağış (50-100 kg/m), gök gürültülü sağanak ve fırtına gibi hava koşullarının olumsuz sonuçlar doğurabileceği ihtimali göz önünde bulundurularak alındı. Üstelik, bu kötü hava koşulları sonucunda sel, su baskını, yıldırım düşmesi, heyelan ve ulaşımda aksamalara yol açacak risklerin oluşabileceği belirtiliyor. 5 ilçedeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında, okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve rehabilitasyon merkezleri dahil olmak üzere, eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verileceği vurgulandı. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan personelin yanı sıra 0-6 yaş arası çocuğu olan kadın kamu personelinin de aynı gün idari izinli sayılacağı bilgisi paylaşıldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.