Münih'te Türk Heyetine AKİB'ten Coşkulu Karşılama Gerçekleşti
Münih Güvenlik Konferansı’na katılmak üzere Almanya'nın Münih kentine giden Türk heyeti, havalimanında coşkulu bir karşılamayla onurlandırıldı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ile önceki dönem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yer aldığı heyet, Avrupa'daki Kayserili iş dünyasının önde gelen isimleri tarafından büyük bir gurur ve heyecanla karşılandı. Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) Kurucu Genel Başkanı Ali Hızar, AKİB Genel Başkan Yardımcısı Hacı Mehmet Batagan ve AKİB Spor Komisyonu Başkanı Hidayet Yılmaz, Münih Havalimanı'nda düzenlenen bu anlamlı karşılamada hazır bulundu. Samimi anların yaşandığı etkinlikte, özellikle Kayseri Milletvekili Hulusi Akar için açılan pankart dikkat çekti.
"Türkiye’nin gururu, Kayseri’nin onuru" yazılı pankart, alanda bulunan vatandaşların büyük alkışını alırken, Hulusi Akar bu anlamlı jesti memnuniyetle karşıladı. Hemşehrilerinin gösterdiği ilgi, Münih’te adeta bir Kayseri rüzgârı estirdi. Program kapsamında yarın, AKİB Kurucu Genel Başkanı Ali Hızar ve yönetimi tarafından TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar onuruna özel bir yemek verilecek. Bu organizasyona iş dünyası temsilcileri ve Kayserili hemşehrilerin katılması bekleniyor ve birlik, beraberlik mesajlarının ön plana çıkması hedefleniyor.
Yemeğin ardından Hızar ve yönetimi, Hulusi Akar’ı Münih’te yaşayan Kayserili hemşehrileriyle bir araya getirecek. Programda ilk olarak Başkan Hızar kısa bir selamlama konuşması yapacak. Ardından Hulusi Akar, hemşehrilerine hitap ederek hem Münih Güvenlik Konferansı sürecine dair değerlendirmelerde bulunacak hem de Türkiye’nin güçlü vizyonuna ilişkin mesajlarını paylaşacak. Münih’te gerçekleşen bu anlamlı buluşma, Avrupa’daki Kayserililerin memleketlerine ve ülkelerine duydukları bağlılığı bir kez daha gözler önüne sererken; Türkiye’nin uluslararası alandaki güçlü temsilinin de gurur verici bir yansıması oldu.