Ekonomi »

İstanbul'da Aralık Ayında Ticari Süt İşletmeleri 930 Bin 898 Ton Süt Topladı

Aralık ayında İstanbul'daki ticari süt işletmeleri 930 bin 898 ton inek sütü topladı. Bu miktar, bir önceki ay olan 863 bin 651 tonla karşılaştırıldığında yüzde 7,8'lik bir artış göstermektedir.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Aralık ayında ticari süt işletmeleri, toplanan inek sütü miktarında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,7'lik bir azalma yaşadı. Ocak-Aralık dönemine bakıldığında ise, bu oran yüzde 0,5 azalmıştır.

Aralık ayında inek peyniri üretimi yüzde 0,5 azalmışken, ayran üretimi yüzde 14,9, yoğurt üretimi ise yüzde 10,0 artış göstermiştir. İçme sütü üretiminde ise bir azalma gözlemlenmiş, bu oran yüzde 3,6 olarak kaydedilmiştir. Ayrıca tereyağı ve sadeyağ üretiminde de yüzde 0,3'lük bir düşüş yaşanmıştır. Ocak-Aralık döneminde, inek peyniri üretimi yüzde 1,3, ayran üretimi yüzde 9,3, yoğurt üretimi yüzde 5,5 ve içme sütü üretimi yüzde 3,9 oranında artmıştır. Tereyağı ve sadeyağ üretiminde ise yine yüzde 5,5'lik bir artış söz konusudur.

Bir önceki ayda 135 bin 49 ton olan içme sütü üretimi, Aralık ayında yüzde 3,4 oranında artarak 139 bin 645 ton olarak gerçekleştirilmiştir. Bu veriler, süt üretimindeki dalgalanmaları ve ürün çeşitliliğini gözler önüne sermektedir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.