Tunceli'de Tüm İlkokul ve Ortaokullarda Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfları Açılıyor
Tunceli'de eğitim alanında yeni bir uygulama başlatıldı. E-Vizyon 62 Programı çerçevesinde il genelindeki ilkokul ve ortaokullarda akıl ve zeka oyunları sınıfları kuruluyor.
Tunceli ilinde eğitim kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım atıldı. E-Vizyon 62 Programı kapsamında alınan karar doğrultusunda, Tunceli genelindeki tüm ilkokul ve ortaokullarda akıl ve zeka oyunları sınıflarının kurulması süreci başladı. Uygulama öncesinde öğretmenlere yönelik gerekli eğitimler tamamlanmış durumda. Eğitimlerini tamamlayan öğretmenler eşliğinde okullarda sınıfların açılışının aşamalı olarak gerçekleştirileceği belirtiliyor. Bu sınıfların kurulmasıyla öğrencilerin analitik düşünme, problem çözme, strateji geliştirme ve zihinsel becerilerinin desteklenmesi hedefleniyor.
Tunceli Valisi Şefik Aygöl, eğitimde niteliği artırmaya yönelik bu çalışmanın öğrencilerin hem akademik hem de bilişsel gelişimlerine katkı sunacağını ifade etti. Vali Aygöl, akıl ve zeka oyunları sınıflarının Tunceli’ye ve tüm öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu. Bu yeni sınıfların, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve düşünsel yeteneklerini geliştirme açısından önemli bir fırsat sunacağı düşünülüyor.