Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi'nin Çek, Gönder Uygulaması, vatandaşların sorunlarını hızlıca iletmesine olanak tanıyor.
Kayseri'de hayata geçirilen Çek, Gönder uygulaması, vatandaşların sorun ve taleplerini kolayca iletebilmeleri için tasarlandı. 2025 Mart ayında başlayan uygulama, 10 ayda 2 bin 100 bildirim aldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu uygulama ile eksikliklerin hızlıca bildirilebildiğini ifade etti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sürekli yenilikler yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede, Akıllı Şehircilik ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen Çek, Gönder uygulaması, kent sakinlerinin hizmete ulaşımını kolaylaştırmak için hayata geçirildi. Uygulama, 2025 yılının Mart ayında faaliyete geçti ve kısa sürede büyük ilgi gördü. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, uygulamanın 10 aylık sürecinde toplam 2 bin 100 bildirim alındığını belirtti. Bu bildirimler, vatandaşların sorun, talep ve önerilerini içermekte. Böylece, şehirde karşılaşılan sorunların hızlı bir şekilde çözüme kavuşması sağlanıyor.
Çek, Gönder uygulaması, vatandaşların gördükleri eksiklikleri, arızaları ve diğer sorunları belediyeye hızlı bir şekilde iletebilmeleri için pratik bir yol sunuyor. Ayrıca, bu uygulama, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ortak akıl ve katılımla şehir yönetimini hedefleyen yaklaşımının bir örneği olarak dikkat çekiyor. Kayseri'deki vatandaşlar, Akıllı Şehir Kayseri mobil uygulamasına üye olarak bu hizmetten faydalanabiliyor. Böylelikle, şehrin sorunlarına daha etkin bir şekilde katkıda bulunma imkânı elde ediyorlar.