Asayiş »

Bursa Gemlik'te Yapılan Operasyonda 102 Kişi Gözaltına Alındı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 102 kişi gözaltına alındı, 84'ü tutuklandı. Operasyon, 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi.

Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen kapsamlı soruşturma sonucunda önemli bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. 21 Ağustos 2025’te başlayan soruşturma süresince, 176 ara yakalama yapılarak toplamda 229 kişi hakkında "Uyuşturucu madde kullanmak" suçlamasıyla işlem yapılmış, teknik ve fiziki takipler sonucunda 102 şüphelinin "Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçunu işlediği tespit edilmiştir. Operasyon kapsamında yapılan adres aramalarında, toplamda 1 kilo 561 gram sentetik kannabinoid, 3 kilo 418 gram metamfetamin, 1 kilo 545 gram esrar, 16 ecstasy hapı, 38 sentetik ecza hapı, 1 hassas terazi, 3 tabanca, 486 fişek ve 2 av tüfeği ele geçirilmiştir. 10 Şubat 2026 tarihinde Bursa merkezli olmak üzere Bolu, Artvin ve Edirne’de, 84 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyona 1 helikopter, 3 İHA, 12 dedektör köpeği, 170 ekip ile özel harekat ve çevik kuvvet unsurlarından oluşan yaklaşık 1000 personel katılmıştır.

Gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 102 şüpheli gözaltına alınmış ve adliyeye sevk edilmiştir. Bu şüphelilerden 84'ü tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, 16 kişi adli kontrol şartıyla, 2 kişi ise ev hapsi tedbiriyle serbest bırakılmıştır. Firari bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirilmektedir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.