Eğitim »

Niğde'deki Öğrenciler, Uluslararası Gastronomi Yarışmasında İki Madalya Kazandı

Niğde'deki Mehmet Akif Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, uluslararası arenada önemli bir başarıya imza attı.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Alanya Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 10. Uluslararası Gastronomi Yarışması'na katılan öğrencilerin elde ettiği başarıyı duyurdu. Yaklaşık 38 ülkeden 1200 yarışmacının yer aldığı bu prestijli organizasyonda Niğde’yi temsil eden öğrenciler, danışman öğretmenler Mustafa Salman ve Murat Tokkal rehberliğinde hazırlıklarını tamamladı. Öğrenciler, farklı kategorilerdeki performanslarıyla jüri üyelerinin beğenisini kazanarak yarışma sonunda 13 altın ve 8 gümüş madalya ile döndü. Bu başarı, Niğde şehrine büyük bir gurur kaynağı oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek, başarılı öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek elde ettikleri başarıdan dolayı kendilerini tebrik etti. Özbek, bu tür yarışmaların öğrencilerin yeteneklerini geliştirmesi ve uluslararası arenada kendilerini göstermeleri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.