Antalya Konyaaltı Sahili'nde Sel Sonrası Güneşli Hava ve Deniz Keyfi Yaşanıyor
Antalya'da etkili olan sağanak yağış ve rüzgarın ardından, 18 derece sıcaklıkta güneşli bir hava ortaya çıktı. Konyaaltı Sahili, selin izleriyle dolarken, vatandaşlar deniz keyfi yapmaya başladı. Belediyenin temizlik çalışmaları sürerken, birçok kişi sahilde vakit geçirip denize girdi.
Antalya'nın Konyaaltı Sahili, son günlerde etkisini gösteren sağanak yağış ve şiddetli rüzgarın ardından bugün güneşli bir havaya kavuştu. Hava sıcaklığının 18 dereceye ulaşmasıyla, hafta sonunu değerlendirmek isteyen yerli ve yabancı turistler sahile akın etti. Sel sularının kıyıya getirdiği ağaç dalları ve kargıların arasında bazı vatandaşlar denize girmeyi tercih ederken, diğerleri aileleriyle birlikte sahil boyunca yürüyüş yaparak vakit geçirdi. Hava tutkunu olan bazı kişiler ise paraşütleriyle gökyüzünde tur attı.
Yağmur ve Güneş Arasında Giyinme Zorluğu
Sahilde bulunan Sait Akdemir, Antalya'nın bu yıl özellikle Şubat ayında yağmurlu ve soğuk geçtiğini belirterek, "Gündüz yağmur yağıyor, akşam soğuk bastırıyor. Ne giyeceğimizi şaşırdık. Yine de Antalya dünyanın en güzel yerlerinden biri. Hafta sonları sahiller dolup taşıyor. Ulaşım da oldukça kolay. Burası tam bir cennet, tam bir emekli şehri" şeklinde konuştu.
Deniz ve Hava Koşulları
Batıkan Kontaj, havanın ve denizin çok güzel olduğunu ifade ederek, "Fırtınadan zarar görenler oldu, onları düşündüğümüz için üzgünüz. Ama fırtınanın sona ermesini bekledik. Şu anda hem hava hem de su harika. Deniz adeta havadan sıcak. Burası gerçekten özel bir yer. Herkese Antalya'da tatil yapmasını öneririm" dedi.
Deniz Keyfi Her Mevsim
Özgür Özdemir, denizin fırtına sonrası dalgalı olduğunu ancak buna rağmen fırsatı değerlendirdiğini belirtti. Yılın her ayında denize girdiğini söyleyen Özdemir, "Suyun 14-15 derece olduğunu biliyorum. Dalgalar nedeniyle zaman zaman zorlanıyoruz ama su tertemiz. Diğer ülkelerde fırtınadan sonra denize girilmez ama burada bir gün sonra güneş açıyor. Buna alıştık" ifadelerini kullandı.