Yerel »

Sivas Merkez'de Karların Erimesiyle Tarım Arazileri Göl Haline Geldi

Sivas Merkez'de karların erimesiyle birlikte tarım arazileri göle dönerken, çiftçilere yeni umutlar doğdu.

Sivas, son yıllarda kuraklıkla mücadele eden Türkiye'nin önemli illerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu kuraklık döneminde birçok göl ve akarsu kurumuş ve tarımsal faaliyetler ciddi şekilde etkilenmişti. Ancak, geçtiğimiz ay yağan yoğun kar, çiftçiler için bir umut ışığı oldu. Şimdi, havaların ısınmasıyla birlikte karların erimesi sonucu tarım arazilerinin sular altında kalması dikkat çekiyor.

Özellikle Sivas Merkez'e bağlı Şeyh Şamil Mahallesi'nde, tarım arazilerinde oluşan göletler, göl manzaralarını aratmaz bir görüntü sunuyor. Bu durum, hem çiftçiler için yeni bir sulama kaynağı olma potansiyeli taşıyor hem de ekosistem üzerinde değişikliklere yol açıyor. Tarım arazilerinin göle dönüşmesi, Sivas'ın tarımsal üretkenliğini nasıl etkileyecek, bu sorular merakla bekleniyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.