Yerel »

Van'da Öğretmen, Dondurucu Soğukta Van Gölü’nde Yüzdü

Van'da bir öğretmen, soğuk sulara dalarak hem sağlıklı yaşamı teşvik etti hem de kış turizmine dikkat çekti. Van Gölü'nde gerçekleştirilen bu etkinlik, katılımcılara sağlıklı yaşam konusunda ilham verdi.

Van'da, kış mevsiminin sert geçtiği günlerde dikkat çekici bir farkındalık etkinliği düzenlendi. Özel eğitim öğretmeni Muhammed Türken, hem sağlıklı yaşamı teşvik etmek hem de kış turizminin önemini vurgulamak adına dondurucu sıcaklıklara rağmen Van Gölü'nün dalgalı sularına girmeyi tercih etti. Hava sıcaklıklarının sıfırın altında seyrettiği bu günlerde, sabah saatlerinde Van Gölü kıyısına gelen Türken, kısa bir hazırlığın ardından cesaretle suya daldı.

Yüzme sonrası açıklamalar yapan Türken, düzenli spor yapmanın ve soğuk suya kontrollü bir şekilde girmenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ifade etti. "Yaklaşık 9 yıldır kış mevsiminde 4-5 kez suya giriyorum. Bunun sağlıklı yaşam üzerindeki etkilerini bildiğim için bunu rutin haline getirdim. 12 yıldır kış hastalıklarına yakalanmadım. Görev yaptığım okulda, hastaneye gittiğimi gören olmadı. Bu deneyimi herkesin yaşamasını tavsiye ediyorum" dedi.

Türken, Van Gölü'nün dalgalı olduğunu ve bu durumun yüzme açısından zorluklar yarattığını belirtti. "Bugün dalgalı ve soğuk bir havada yüzüyorum. Daha önce bu koşullarda yüzme deneyimim olmamıştı, ama keyifli bir deneyim oldu" diye ekledi. Soğuk ve dalgalı havaya rağmen etkinliği sürdürerek, Van'ın doğal güzelliklerinin her mevsim keşfedilmeyi beklediğini vurguladı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.