Yaşam »

Cizre'de Düzenlenen Toplantıda Fırıncıların Problemleri Ele Alındı

Cizre'de gerçekleştirilen fırıncılar toplantısında, esnafın sorunları detaylı bir şekilde değerlendirildi. Toplantıda hijyen ve temizlik konularında önemli uyarılarda bulunuldu.

Cizre Belediyesi'nin konferans salonunda, Cizre Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen fırın işletmecileri genel istişare toplantısına, Başkan Halil Geleri, Başkan Yardımcısı Salih Kural, yönetim kurulu üyeleri ve Muhtarlar Derneği Başkanı Cafer Ebret ile fırın işletmesi sahipleri katıldı. Toplantıda fırıncı esnafının sorunları masaya yatırıldı ve Başkan Geleri, ekmek üretimi ve satışının büyük bir özen gerektirdiğini vurguladı. Ayrıca, ekmekçilikle ilgisi olmayan bazı kişilerin ekmek satmasının yanlış olduğunu ifade etti.

Geleri, toplantının amacı doğrultusunda fırıncıları dinleyerek onlara hijyen ve temizlik konularında uyarılarda bulunduklarını belirtti. Ramazan ayı öncesinde tüm fırınların bu konularda dikkatli olmaları gerektiğini ve gerekli denetimlerin yapılacağını ifade etti. Haksız rekabetin önüne geçmek için fiyat tutarsızlığını engellemeye çalışacaklarını belirten Geleri, bazı fırınların, market ve bakkallarda ekmeği daha ucuza satmasının hem vatandaşlar hem de esnaflar açısından sorunlar doğurduğunu dile getirdi.

Başkan Geleri, bazı fırınların yalnızca çift ekmek üretmesi nedeniyle tek ekmek almak isteyen vatandaşların mağdur olduğunu da vurguladı. Ramazan ayı boyunca fırınların hijyen standartlarının denetleneceğini ifade eden Geleri, “Hedefimiz, halkımızın sağlıklı ve temiz bir ortamda üretilmiş ekmeği tüketmesini sağlamaktır. Bu konuda Cizre Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmekten kaçınmayacağız” dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.